Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) considera inoportuna listarea la bursa a actiunilor Dracula Park inainte de rezolvarea problemei privind principalul activ, respectiv terenul in suprafata de 460 de hectare din Snagov. Potrivit Mediafax,
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) considera inoportuna listarea la bursa a actiunilor Dracula Park inainte de rezolvarea problemei privind principalul activ, respectiv terenul in suprafata de 460 de hectare din Snagov. Potrivit Mediafax, reprezentantii CNVM au facut aceste precizari in raspunsul la o sesizare a parlamentarilor PNL Nicolae Vlad Popa si Eugen Nicolaescu, fata de intentiile societatii Dracula Park.
Dracula Park SA este inregistrata in evidentele CNVM ca societate emitenta de valori mobiliare, intrucat actiunile societatii au facut obiectul unei oferte primare initiale de vanzare. Titlurile societatii nu au fost inca admise la tranzactionare pe Bursa Electronica Rasdaq sau Bursa de Valori Bucuresti. Prin oferta publica derulata in anul 2002, populatia a cumparat actiuni Dracula Park in valoare de peste 20 de miliarde de lei. Senatorul liberal Nicolae Vlad Popa a declarat ieri ca la inceputul lunii ianuarie a sesizat CNVM in legatura cu demersul societatii Dracula Park. "In raspunsul de la CNVM, primit in aceste zile, se respinge cotarea la bursa a actiunilor societatii, intrucat decizia fostului Guvern de a atribui 450 de hectare de teren, in Snagov, pentru Dracula Park a fost contestata in instanta", a explicat Popa. Hotararea de Guvern a fost atacata in contecios chiar de senatorul liberal, iar urmatorul termen se va judeca maine la Curtea de Apel Bucuresti. Proiectul, cunoscut sub denumirea de "Dracula Park", a fost lansat in noiembrie 2001, locatia aleasa in prima varianta fiind Sighisoara. In prima parte a anului trecut, Guvernul Nastase a aprobat constituirea parcului industrial turistic si de agrement Snagov pe terenul complexului agrozootehnic Vlasia, situat in localitatea Snagov din judetul Ilfov. Astfel, fostul Executiv a decis sa repartizeze pentru programul Dracula un teren de 486 de hectare de la ferma Vlasia, aflat in proprietatea privata a statului si in administrarea RA-APPS. Surse din actualul Guvern sustin ca actul normativ prin care SC Dracula Park a primit terenul din Snagov va fi reanalizat. (A.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.