In programa de istorie pentru clasa a X-a a fost introdusa o tema consacrata Holocaustului in Europa si Romania, urmand ca aceasta sa apara in noile manuale, a declarat ieri ministrul Educatiei si Cercetarii, Mircea Miclea, in urma unei intalni avute
In programa de istorie pentru clasa a X-a a fost introdusa o tema consacrata Holocaustului in Europa si Romania, urmand ca aceasta sa apara in noile manuale, a declarat ieri ministrul Educatiei si Cercetarii, Mircea Miclea, in urma unei intalni avute cu istoricul Radu Ioanid, directorul de programe arhivistice al Muzeului Memorial al Holocaustului din Washington si vicepresedinte al Comisiei Internationale de Studiere a Holocaustului in Romania. Istoricul Radu Ioanid a aratat ca introducerea in manualele de istorie a unei teme consacrate special acestui subiect corespunde recomandarilor formulate recent in raportul Comisiei Internationale pentru Studierea Holocaustului in Romania, prezidata de Elie Wiesel. Totodata, cei doi au discutat si despre programul de pregatire a profesorilor de istorie la Muzeul Holocaustului Yad Vashem din Tel Aviv. Pana in prezent, 100 de profesori au participat la acest program iar alti 400 au fost instruiti despre cum trebuie predat subiectul Holocaustului in cadrul unor stagii desfasurate in Romania. "Din pacate, in ultima vreme aceste chestiuni au stagnat, nu a fost o vointa politica suficient de buna, de dezvoltata pentru a duce la bun sfarsit ce s-a inceput. Insa cred ca le putem dinamiza si o sa mergem foarte repede inainte", a declarat ministrul Mircea Miclea. In prezent, istoria Holocaustului la nivel european si in Romania face subiectul unui curs optional de un semestru, aflat in programa scolara printre disciplinele la decizia scolii. Cursul este predat in acest an scolar in 209 licee din Romania. (M.J.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.