Disparitia fulgeratoare si prematura a capitanului reprezentativei tricolore de baschet, Antonio Alexe, care s-a stins din viata din cauza unui tragic accident rutier petrecut in urma cu patru zile, la Sinaia, a socat intreaga familie a sportului rom
Disparitia fulgeratoare si prematura a capitanului reprezentativei tricolore de baschet, Antonio Alexe, care s-a stins din viata din cauza unui tragic accident rutier petrecut in urma cu patru zile, la Sinaia, a socat intreaga familie a sportului romanesc si nu numai. Ramas cu mult mai sarac prin decesul celui ce a fost cel mai bun produs al sau din ultimii 15 ani, baschetul romanesc i-a adus, ieri dupa-amiaza, un ultim omagiu capitanului Alexe, conducand trupul neinsufletit pe drumul spre eternitate. De altfel, in semn de respect si pretuire pentru cel disparut, ieri dupa-amiaza, sute de prieteni, colegi, fani, personalitati sportive si politice, au tinut sa participe la ceremonia funerara oficiata de un sobor de preoti la "Cimitirul Rulikovsky" din Oradea. Lacrimi amare, coroane de flori, pareri de rau, amintiri nostalgice. Un amalgam de durere si compasiune cu un numitor comun: Antonio Alexe. Indurerate, mama si sotia celui ce a adunat de-a lungul anilor peste 250 de selectii la echipele nationale s-au despartit cu greu de catafalcul purtat pe brate de baschetbalistii ploiesteni in care Tony isi va gasi odihna vesnica alaturi de o minge de baschet, pusa sugestiv in sicriu de colegii sai.
Prezent la ceremonia funerara, care s-a desfasurat in aer liber deoarece capela Steinberg s-a dovedit a fi neincapatoare, reprezentantul la varf al Prefecturii Bihor a anuntat ca, in urma demersurilor oficialilor FR Baschet si ANS, Antonio Alexe a fost decorat post-mortem, prin decret prezidential parafat de Traian Basescu si contrasemnat de premierul Calin Popescu Tariceanu, cu Ordinul "Meritul Sportiv - clasa a II-a", distinctie prin intermediul careia familia celui disparut va primi o mica recompensa viagera. In plus, primarul municipiului Oradea a promis ca va face toate diligentele necesare si va propune in sedinta de joi a Consiliului Local ca baschetbalistul constantean sa fie desemnat "cetatean de onoare al orasului", in vreme ce fostul presedinte ANS, Constantin Diaconu, a decis ca Sala Sporturilor din Oradea sa-i poarte numele celui ce a fost cel mai valoros baschetbalist roman de dupa 1989.
La finalul slujbei religioase, au mai adus un ultim omagiu celui disparut fostul sau coechipier de la Dinamo Oradea, Gheorghe Pascu, patronul clubului din Ploiesti, Sebastian Ghita, dar si reprezentanta FR Baschet, Carmen Branisteanu Tocala. La inmormantare au mai fost prezenti jucatori si antrenori ai campioanelor CSU Ploiesti si West Petrom Arad, echipe la care Toni Alexe a evoluat cu succes in ultimele trei sezoane, antrenorii federali Ion Antonescu si Nicolae Danetiu, vicepresedintele CS Dinamo, Dan Berceanu, cel care a avut taria de a-l introduce pe Alexe inca de cand era junior in "groapa cu lei" a Diviziei A, multi alti tehnicieni si fosti jucatori de la mai toate echipele din tara, precum si ultimii antrenori ai lui Alexe la echipa nationala, Mircea Vulc, Ioan Constantin si Horia Rotaru. Din pacate, desi si-au exprimat dorinta de a-l conduce pe ultimul drum pe bunul lor coleg si prieten, Gheorghe Muresan si Marcel Tenter nu au mai ajuns la Oradea din cauza conditiilor meteo nefavorabile din Germania si SUA. Totusi, cei doi fosti componenti ai reprezentativei de juniori a Romaniei care au obtinut cele mai valoroase performante in '90 (locul 4 la EURO) si '91 (locul 5 la CM) avandu-l pe Alexe capitan, au transmis condoleante familiei indurerate si au trimis cate o coroana de flori.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.