Incepand din noaptea de ieri au inceput ninsorile si viscolul in toata tara, motiv pentru care Directia Politiei Rutiere recomanda soferilor sa evite calatoriile lungi si sa se informeze din timp cu privire la situatia drumurilor si la evolutia vremi
Incepand din noaptea de ieri au inceput ninsorile si viscolul in toata tara, motiv pentru care Directia Politiei Rutiere recomanda soferilor sa evite calatoriile lungi si sa se informeze din timp cu privire la situatia drumurilor si la evolutia vremii. "Aspectul de iarna al vremii" se va extinde in intreaga tara, anunta Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), care a remis, prin Ministerul Mediului, o avertizare in acest sens tuturor prefecturilor din tara. Potrivit avertizarii emise de meteorlogi, va ninge in toata tara, iar in sud si sud-est va aparea si viscolul. In Dobrogea si Baragan va ploua si va cadea lapovita, iar in restul tarii va ninge. In zonele extracarpatice se va depune zapada, iar in aceste conditii va aparea si poleiul. Tinand cont de avertizarea emisa de meteorologi, Directia Politiei Rutiere din Inspectoratul General al Politiei Romane recomanda soferilor sa evite pe cat posibil deplasarile pe distante lungi sau in zone afectate de caderile de zapada. Daca totusi nu pot renunta la drum, soferii ar trebui sa se informeze inainte cu privire la conditiile meteo rutiere si a starii carosabilului din zonele prin care vor trece. Aceste informatii pot fi obtinute de la dispeceratul Administratiei Nationale a Drumurilor (la telefoanele 021.315.75.66 si 021.212.60.70) si de la cel al Directiei Politiei Rutiere (021.336.22.09). Politistii amintesc soferilor ca nu trebuie sa plece la drum decat daca instalatia de dezaburire, sistemul de iluminare-semnalizare-avertizare, directia si sistemul de franare functioneaza fara probleme. Totodata, masinile ar trebui echipate cu pneuri de iarna, iar vehiculele mari ar trebui dotate si cu lanturi antiderapante. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.