Baschetbalistul Toni Alexe, care a decedat vineri intr-un accident rutier, va fi inmormantat astazi, la Oradea, la Cimitirul Rulikovsky, la ora 14. Mama fostului jucator de la Asesoft Ploiesti ar fi vrut ca fiul ei sa isi gaseasca odihna la Constanta
Baschetbalistul Toni Alexe, care a decedat vineri intr-un accident rutier, va fi inmormantat astazi, la Oradea, la Cimitirul Rulikovsky, la ora 14. Mama fostului jucator de la Asesoft Ploiesti ar fi vrut ca fiul ei sa isi gaseasca odihna la Constanta, orasul in care s-a nascut, insa sotia lui Toni Alexe a ales Oradea, acolo unde baschetbalistul si familia sa locuiau de ani de zile. La ceremonia funerara este asteptat tot lotul echipei Asesoft, pentru care Alexe a jucat cu cateva ore inainte de a muri, conducerea clubului, dar si jucatorii si antrenorii de la West Petrom Arad. Nu vor lipsi nici membri ai conducerii FR Baschet, mai putin presedintele Ioan Dobrescu, care este plecat in Elvetia. Dupa accidentul care a avut loc vineri dimineata in apropiere de Sinaia, trupul neinsufletit al lui Toni Alexe a fost depus la morga spitalului din statiunea montana, cateva ore mai tarziu ajungand la cea din Ploiesti. Sambata dimineata, o masina mortuara a transportat corpul la capela cimitirului din Oradea, acolo unde au ajuns cateva zeci de admiratori ai fostului mare baschetbalist, care au depus flori si au aprins lumanari, iar preotii capelei au tinut prima slujba in memoria fostul capitan al echipei nationale de baschet.
Alcoolemie zero la suta
Concluzia medicilor legisti este ca decesul a fost provocat de leziuni interne, doua coaste sectionand artera aorta si provocand decesul instantaneu. In acelasi raport se specifica si faptul ca Toni Alexe nu consumase bauturi alcoolice inainte de accident. Politistii care au cercetat locul tragediei au ajuns la concluzia ca accidentul s-a produs din cauza "neadaptarii la conditiile de drum". Mai exact, viteza de 68 de kilometri pe ora, indicata de acul blocat la cifra respectiva, a fost prea mare pentru curba pe care a abordat-o Toni Alexe. Peugeot-ul sau a derapat, a intrat pe contrasens, fiind izbit in plin de un camion plin cu cherestea, care circula regulamentar.
I-au disparut banii si ceasul
Liana Alexe, sotia jucatorului, a declarat ca in buzunarele lui Toni Alexe nu a fost gasit portofelul, in care se afla o suma importanta de bani, salariul pe o luna, pe care acesta il aducea intotdeauna acasa. De asemenea, in masina si in preajma acesteia nu a fost gasit ceasul de mana pe care il purta Alexe. Teoretic, cercul suspectilor ar trebui sa fie foarte restrans, pentru ca, imediat dupa accident, de masina baschetbalistului s-a apropiat doar soferul camionului de care acesta s-a lovit, iar in cateva minute la fata locului a sosit politia si echipajul de descarcerare care a lucrat mai bine de o ora pentru scoaterea din autoturism a cadavrului. Federatia Romana de Baschet a decis sa faca demersurile necesare pentru ca Liana Alexe si fiica acesteia, Paula, sa beneficieze de o pensie viagera din partea statului. (B.G.)
Federatia Romana de Baschet anunta cu profunda durere disparitia in viteza mare, asa cum a si jucat, a celui care a fost timp de 10 ani capitanul echipei nationale de seniori, Antonio Alexe. In aceste momente de grea incercare suntem alaturi de familia indurerata. Toni ai fost, esti si vei ramane un idol! Doamne, ai grija de Toni si sadeste floarea amintirii vesnice pe urmele lui!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.