Pe ele se da vina atunci cand marile castiguri se tot reporteaza si nici un norocos nu-si aminteste de ele atunci cand ia vreun premiu important. Aceste masinarii au scris zeci de ani de istorie a Loteriei Romane.
De cand erau doar niste "col

Pe ele se da vina atunci cand marile castiguri se tot reporteaza si nici un norocos nu-si aminteste de ele atunci cand ia vreun premiu important. Aceste masinarii au scris zeci de ani de istorie a Loteriei Romane.
De cand erau doar niste "colivii" cu manivela si pana acum, cand au ajuns adevarate "aparitii extraterestre", masinariile norocului au imbogatit milioane de jucatori.
Cea mai "batrana" dintre ele se odihneste acum intr-unul din depozitele Loteriei si mai este doar stearsa de praf, din cand in cand. Altfel, solida urna, care era folosita pe vremuri la tragerea Expres 3 din 90, se tine inca foarte bine si este la fel de sigura.
Prima din masinariile "destepte" folosite la tragerile Loto 6 din 49, dotata cu turbosuflanta, a devenit si ea istorie, alaturi de "colivia cu manivela", fiind mult depasita ca tehnica si ca design.
Sora lor mezina, "urna Chaperon", se afla inca, la loc de cinste. Pe langa celelalte doua, aceasta pare un manechin de succes. inalta "frantuzoaica" a fost folosita pentru jocul Loto 6/49. Urna "Cristal" e ultima aparitie in materie de masinarii ale norocului. E tot frantuzeasca si poate fi folosita pentru orice tip de joc loto, fiind dotata cu o puternica turbina de aer. E utilizata atat pentru loto 6 din 49, cat si pentru Super Loto 5 din 40 si Joker. La fel de tinerica e si urna "Topaze 7", folosita pentru tragerile Noroc si dotata cu sapte turbine.

53, numar fatidic in Italia

in ultima saptamana, pariurile masive la "Lotto" i-au facut pe unii italieni sa se sinucida din cauza faptului ca si-au pierdut toata agoniseala de-o viata.
Cauza acestor pariuri este un singur numar, 53, care nu a mai fost extras in orasul Venetia de 177 de saptamani, informeaza sambata cotidianul spaniol "La Estrella Digital", consultat de Rompres. Pariurile pe 53 au produs o adevarata "febra" a pariurilor pe teritoriul italian. Agentia specializata in jocuri de noroc Agiscos a comunicat ca, numai saptamana trecuta, 60% din pariuri s-au realizat doar pe numarul 53 si ca, per total, s-au strans deja peste 3 miliarde de euro numai pe aceasta cifra.
Duminica trecuta, Franco Grassi (56 de ani) s-a sinucis, dupa ce si-a omorat nevasta si fiul, din cauza depresiei provocate de pierderile financiare la loterie. Tot in urma cu o saptamana, o femeie din Carrara s-a sinucis, aruncandu-se de la balcon dupa ce pariase toate economiile familiei la "Lotto". Alti italieni si-au vandut casele si bunurile pentru a paria in continuare pe cifra 53, convinsi fiind ca numarul trebuie sa fie extras pana la urma. Acum trei zile, un angajat al unei banci a fost concediat si dat pe mana politiei dupa ce s-a descoperit ca furase peste un milion de euro din conturile curente ale clientilor pentru a putea juca in fiecare saptamana.
Din cauza nebuniei dezlantuite de acest joc, asociatia de protectie a consumatorilor, Codacons, a cerut guvernului italian sa emita o ordonanta de urgenta care sa impiedice pariurile pe numarul "53 din Venetia".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.