Galatasaray Istanbul este gata sa-si inchida portile pentru romani, desi acestia au fost decisivi in obtinerea celor mai mari performante ale clubului. Nume ca Rotariu, Ad. Ilie, Filipescu, Gh. Popescu, Hagi (ca jucator si ca antrenor), Lutu, R. Nicu
Galatasaray Istanbul este gata sa-si inchida portile pentru romani, desi acestia au fost decisivi in obtinerea celor mai mari performante ale clubului. Nume ca Rotariu, Ad. Ilie, Filipescu, Gh. Popescu, Hagi (ca jucator si ca antrenor), Lutu, R. Niculescu si Mircea Lucescu (antrenor) sunt legate de trofee interne si internationale ale gruparii "Cim-Bom". De cativa ani incoace insa, Galatasaray a inceput sa renunte, mai mult sau mai putin elegant, la romani. In acest sezon, Fl. Bratu a plecat in Franta, la FC Nantes, Ov. Petre este fortat de conducere sa plece la alta echipa, iar Plesan nu este dorit de baskani si de jucatori.
Petre huiduit de fani
Suporterii lui Galatasaray au scandat "Petre, afara!" incepand cu minutul 70 al meciului de sambata cu Bursaspor, scor 1-0, rezultat in urma caruia echipa antrenata de Hagi s-a calificat in sferturile de finala ale Cupei Turciei. "Fotbalistul roman a fost surprins de aceasta atitudine a spectatorilor, care si-au aratat astfel nemultumirea fata de calitatea slaba a jocului si l-au fluierat si pe Hagi cand au vazut ca la ultima schimbare nu l-a scos de pe teren pe roman", se mentioneaza in "Milliyet". "In repriza a doua, jocul mergea oarecum bine, cand, din senin, spectatorii au inceput sa il huiduie pe Petre, de parca li s-ar fi comandat sa faca acest lucru. I-au cerut tanarului roman sa iasa din joc. Chiar si atunci cand avea ocazia sa inscrie se scanda impotriva lui", relateaza "Milliyet". "Fanatik" noteaza ca Petre, despre care scrie ca este "printul lui Hagi", a fost fluierat de suporteri, in a doua repriza, de fiecare data cand mingea a ajuns la el. "Principala tinta a suporterilor a fost Petre. Fanii au protestat fata de faptul ca fotbalistul roman, care a ramas la echipa datorita eforturilor lui Hagi, a facut greseala dupa greseala", se precizeaza in "Hurriyet". "Eu ma straduiesc pentru succesul echipei. Oricine poate gresi pe teren. Nu inteleg de ce s-au comportat astfel spectatorii cu mine. Cred ca nu am meritat", a spus Petre dupa meci, romanul fiind aparat de coechipieri si de antrenorul Hagi.
Plesan refuzat de jucatori
Mihaita Plesan este dorit la Galatasaray doar de Hagi, in timp conducerea clubului si jucatorii nu sunt de acord cu achizitionarea jucatorului roman, sustine "Hurriyet", care noteaza ca primul motiv pentru care conducerea clubului nu este incantata de o eventuala achizitionare a lui Plesan este de ordin financiar. "Ca sa il poata aduce pe jucatorul roman, Galatasaray trebuie sa renunte la un fotbalist strain, iar din cauza unor probleme financiare nu poate rezilia contractul lui Saidou. Al doilea motiv este faptul ca cercetarile legate de Plesan nu au avut rezultate pozitive. Toti cel care il cunosc indeaproape pe Plesan spun ca el nu este numarul 10 cautat de Galatasaray. Al treilea motiv este faptul ca jucatorii se opun unui nou transfer", se mentioneaza in "Hurriyet". "Fanatik" scrie ca Hagi le-a spus unor prieteni ca este suparat deoarece Galatasaray nu a achizitionat inca jucatorii pe care ii doreste. Totusi, "Cim-Bom" a anuntat ieri ca il va imprumuta pe Saidou la Malatyaspor, caz in care locul acestuia ar putea fi luat de Plesan. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.