Premierul Calin Popescu Tariceanu acuza fostul Executiv de "actiuni iresponsabile" pe bani publici, initiate indeosebi in anul electoral 2004, avertizand ca acestea se rasfrang acum in mod negativ asupra bugetului si economiei. Tariceanu a declarat s
Premierul Calin Popescu Tariceanu acuza fostul Executiv de "actiuni iresponsabile" pe bani publici, initiate indeosebi in anul electoral 2004, avertizand ca acestea se rasfrang acum in mod negativ asupra bugetului si economiei. Tariceanu a declarat sambata, la Brasov, la intalnirea cu parlamentarii PNL, ca are semnale potrivit carora FMI si Banca Mondiala sunt ingrijorate de faptul ca PSD a asumat "pomeni electorale" cu bani publici din bugetul pe 2005. "PSD a practicat intens mita electorala, iar acest lucru se resimte in bugetul pe 2005. De exemplu, la Sanatate, peste jumatate din bugetul pe acest an al medicamentelor compensate a fost deja cheltuit", a spus premierul. Tariceanu a semnalat ca "cifrele anuntate ascund, de multe ori, realitati dure", adaugand ca, din cauza actiunilor electorale ale fostei puteri, exista, in prezent, "pericole pentru economie". "Masurile populiste ale fostei puteri pentru a castiga alegerile au provocat derapaje puternice", a mai spus premierul. Tariceanu sustine ca, din aceasta cauza, actualul Executiv trebuie sa faca economii la buget. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.