Nationala masculina de handbal a castigat si confruntarea de sambata cu Luxemburg, scor 36-22, dupa ce vineri se impusese in fata acelorasi adversari cu scorul de 31-20, si a obtinut calificarea in play-off-ul pentru calificarea la CE 2006. "Tricolor
Nationala masculina de handbal a castigat si confruntarea de sambata cu Luxemburg, scor 36-22, dupa ce vineri se impusese in fata acelorasi adversari cu scorul de 31-20, si a obtinut calificarea in play-off-ul pentru calificarea la CE 2006. "Tricolorii" s-au declarat impresionati de sprijinul primit din partea publicului oradean si au anuntat ca vor juca si urmatoarea confruntare de pe teren propriu tot in orasul vestic. "Intreaga echipa si conducerea federatiei tin sa multumeasca publicului oradean care a fost alaturi de noi in campania de calificare. Modul in care Nationala a fost incurajata aici, ne-a facut sa decidem ca meciul de pe teren propriu din play-off sa aiba loc tot la Oradea", a declarat Cristian Gatu, presedintele FR Handbal. Oficialul si-a exprimat si parerea fata de posibilii adversari ai Romaniei in play-off, preferand sa intalneasca Grecia, Suedia sau Cehia. "Echipa Romaniei si-a indeplinit obiectivul, respectiv sa se califice in play-off. Cu atentie si concentrare puteam ocupa primul loc in grupa si ar fi fost mult mai usor la tragerea la sorti. Asa avem opt sanse, adica echipele cap de serie din urma valorica. In ordine as prefera sa cadem cu Grecia, Suedia (daca isi pastreaza intentia de a schimba intreaga echipa nationala), Cehia si Islanda. Apoi, urmeaza, cu noduri in gat, Norvegia, Franta, Spania si Serbia-Muntenegru", a mentionat Gatu. Meciurile din play-off-ul pentru calificarea la turneul final al CE din 2006 vor avea loc in zilele de 11/12 iunie - tur - si 18/19 iunie - retur. Presedintele FR Handbal a afirmat ca a purtat negocieri pentru ca jucatorii echipei nationale sa primeasca pentru calificarea in play-off prime individuale ce se situeaza intre 500 si 1000 de euro. "Suma de premiere va fi mult mai mare in cazul in care se vor califica la turneul final al competitiei europene", a mai spus Gatu. Echipa nationala de handbal masculin a Romaniei a incheiat grupa a treia preliminara, fiind devansata de Ucraina, care a obtinut doua victorii surprinzatoare in fata "tricolorilor". In meciul de sambata cu Luxemburg cele mai multe goluri au fost inscrise de Valentin Ghionea (13) si Marius Novanc (7). Cei mai buni marcatori ai reprezentativei Luxemburgului au fost Poeckes si Decker, cu cate sapte reusite. Antrenorul Romaniei, Lucian Rasnita, a folosit urmatoarea formula de start: Ionut Stanescu - Valentin Ghionea, Alexandru Dimache, Adrian Petrea, Adrian Tucanu, Marius Novanc, Mihai Mihaila. Pe parcursul meciului au mai evoluat portarul Razvan Cenusa, Leonard Bibirig, Rares Fortuneanu, Rares Jurca si Dorin Purcarea. Romania era calificata in play-off-ul preliminariilor CE, indiferent de rezultatul meciului de sambata, ocupand locul doi in grupa, dupa Ucraina. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.