In pofida faptului ca, in ultima vreme, jocurile video sunt asociate temelor violente sau chiar erotismului, exista si jocuri pe calculator care abordeaza teme precum conservarea mediului inconjurator, informeaza cotidianul spaniol La Vanguardia, con
In pofida faptului ca, in ultima vreme, jocurile video sunt asociate temelor violente sau chiar erotismului, exista si jocuri pe calculator care abordeaza teme precum conservarea mediului inconjurator, informeaza cotidianul spaniol La Vanguardia, consultat de Rompres. In pagina sa web, organizatia Greenpeace a postat peste 10 jocuri care-l invita pe utilizator sa interpreteze rolul unui activist in probleme de mediu care trebuie sa rezolve principalele amenintari la adresa Pamantului. In "Stop the whaling", jucatorul trebuie sa-si amplaseze micuta ambarcatiune in fata unui vas dotat cu harpoane folosite pentru uciderea balenelor, iar in jocul "Eco quest" are de realizat o sarcina similara, mai precis salvarea unor specii pe cale de disparitie. In "Crop raider", jucatorii trebuie sa manance culturile modificate genetic care sunt imprastiate de-a lungul si de-a latul unui labirint. Abia cand activistul virtual reuseste sa decontamineze bine toata zona, poate trece la urmatorul nivel. Exista si jocuri mai simple si mai interactive, precum "Bush nose", unde jucatorul controleaza logo-ul companiei petroliere Mobil si, involuntar, il trage de nas pe presedintele american. "Cine-l duce de nas pe George W. Bush? Descopera de unde vine politica de la Casa Alba", se arata in prezentarea la jocul "Bush nose". O alta idee similara se regaseste in jocul "Spank ESSo", unde internautul, cu ajutorul "manutei" Windows, ia la palme compania petroliera Esso pe motiv ca "ne distruge planeta". "Nuclear solitaire" este un joc cu carti ce contine date istorice si informatii relevante cu privire la politica antinucleara, pe fiecare carte fiind imprimata figura "celor mai cautati" lideri mondiali: aceia care ameninta viitorul umanitatii cu armele lor nucleare. Daca jucatorul triumfa, apare un mesaj cu cuvintele "peace wins" (pacea castiga). (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.