Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a primit premiul pentru cel mai bun om politic al anului 2004, joi seara, la o ceremonie organizata de Fundatia "Nine O'Clock". "Cred ca un lucru mai important decat victoria de la alegerile prezidentiale a fost
Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a primit premiul pentru cel mai bun om politic al anului 2004, joi seara, la o ceremonie organizata de Fundatia "Nine O'Clock". "Cred ca un lucru mai important decat victoria de la alegerile prezidentiale a fost faptul ca am reusit sa fiu primar in doua mandate. Este mai usor sa castigi prima oara, cand reprezinti o speranta, decat a doua oara cand reprezinti o confirmare sau infirmare a celor promise de tine in alegeri", a declarat Basescu. "Ma surprinde ca nu mi-ati acordat toate premiile din aceasta seara. Este un semn ca presa s-a democratizat", a declarat Basescu.
In afara de premiul oferit presedintelui, Nine O'Clock a mai acordat mai multe distinctii unor importanti oameni de cultura, politicieni sau diplomati. La categoria "Oameni de cultura", actrita Maia Morgernstern a fost premiata pentru interpretarea rolului mamei lui Iisus in filmul "Patimile lui Hristos". Gimnasta Catalina Ponor, tripla campioana olimpica la Atena, a beneficiat de trofeul pentru "Sportivul anului". Vasile Puscas, fost negociator-sef al Romaniei la Uniunea Europeana, a fost premiat cu distinctia "Diplomatul roman al anului". Acelasi premiu a fost primit si de seful misiunii permanente a Romaniei pe langa U.E., Lazar Comanescu.
Ambasadorul Germaniei, Wilfried Gruber, si ambasadorul Republicii Arabe Egipt, Wafaa Ashraf Maharram Bassim, au fost distinsi cu cate un premiu "Diplomatul strain al anului".
Florin Andronescu, fondatorul Flanco, a primit premiul pentru "Omul de afaceri al anului", iar directorul de dezvoltare si strategie al OMV Romania, Werner Schinhan, a primit distinctia "Investitorul strain al anului". Premiile au fost inmanate de Radu Bogdan, director general "Nine O'Clock Publications" intr-o ceremonie din care nu a lipsit un recital al tinerelor interprete ale trupei Amadeus. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.