Ieri dimineata, in jurul orei 6.00, baschetbalistul echipei Asesoft Ploiesti, Antonio Alexe, in varsta de 35 de ani, a decedat in urma unui tragic accident de masina.
Acesta conducea un autoturism marca Peugeot, dinspre Ploiesti spre Brasov,
Ieri dimineata, in jurul orei 6.00, baschetbalistul echipei Asesoft Ploiesti, Antonio Alexe, in varsta de 35 de ani, a decedat in urma unui tragic accident de masina.
Acesta conducea un autoturism marca Peugeot, dinspre Ploiesti spre Brasov, pe DN1.
La kilometrul 120, intr-o curba deosebit de periculoasa de pe drumul de centura al statiunii Sinaia, din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de drum, Alexe a pierdut controlul asupra directiei masinii, a derapat, a intrat pe contrasens si a lovit frontal un autocamion marca Roman, cu numar de Brasov, condus de M. Gheorghe, de 36 de ani, din Buzau.
Dupa primele constatari ale politiei, se pare ca baschetbalistul a murit pe loc, masina fiind avariata in proportie de 60 %.
Alexe reusise, joi seara, sa se califice cu CSU Asesoft in faza finala a FIBA Europe Cup, Conferinta de Sud.
Dupa meciul cu echipa bulgara, jucatorii au mers sa sarbatoreasca victoria.
Alexe nu a vrut sa ramana alaturi de ei, spunand ca vrea sa plece la Oradea sa-si vada fetita. Acel drum i-a fost fatal.
Dobrescu, socat de moartea baschetbalistului
Presedintele Federatiei Romane de Baschet, Ioan Dobrescu, a declarat ca este socat de moartea baschetbalistului Toni Alexe, care si-a pierdut viata in urma unui accident rutier.
"Suntem socati cu totii. A fost cel mai mare capitan pe care l-a avut nationala si, din pacate, numai asa a putut fi rapus un mare capitan. Isi dorea sa mai joace in Final Four, unde s-au calificat cu Asesoft Ploiesti, sa mai joace finala campionatului, sa castige titlul si apoi sa se retraga", a spus Dobrescu, care este si secretar general al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman.

Nascut la 21 decembrie 1969, la Constanta, Antonio Alexe s-a remarcat inca de la varsta junioratului ca un sportiv deosebit de talentat, facand parte din reprezentativa nationala la Campionatul European de juniori (1989) si la Campionatul Mondial de tineret (1990), pentru ca din 1992 sa devina unul dintre componentii de baza ai echipei de seniori a Romaniei, sub culorile careia a sustinut peste 250 de meciuri.
De asemenea, evoluand in perioada 1993 - 2002 in campionatul Ungariei, a fost desemnat de 3 ori MVP al acestei competitii, pentru ca in palmares sa-si inscrie titlul national si Cupa Romaniei (2003-2004) cu echipa ploiesteana.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.