Baschetbalistul Toni Alexe a murit ieri dimineata, in urma unui accident rutier produs pe raza localitatii Sinaia. In jurul orei 6, jucatorul in varsta de 35 de ani, care parasise de o ora localul unde coechipierii sai, de la CSU Asesoft Ploiesti, sa
Baschetbalistul Toni Alexe a murit ieri dimineata, in urma unui accident rutier produs pe raza localitatii Sinaia. In jurul orei 6, jucatorul in varsta de 35 de ani, care parasise de o ora localul unde coechipierii sai, de la CSU Asesoft Ploiesti, sarbatoreau calificarea in faza finala a FIBA Europe Cup, conducea un autoturism marca Peugeot 307, dinspre Ploiesti spre Brasov, pe DN1. La kilometrul 120, in Sinaia, din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de drum, el a pierdut controlul asupra directiei masinii, a derapat, a intrat pe contrasens si a lovit frontal un autocamion marca Roman. Impactul, deosebit de puternic, s-a soldat cu moartea sportivului. Cu 12 ore inainte de accident, Alexe a fost folosit timp de 34 de minute in partida pe care CSU Asesoft a castigat-o cu 82-52 in fata bulgarilor de la Spartak Euroins, la Ploiesti, reusind sa marcheze 15 puncte. La finalul intalnirii, jucatorii si oficialii echipei prahovene au mers intr-un restaurant din localitate pentru a sarbatori acest succes. La ora 5 dimineata, atunci cand petrecerea s-a "spart", Alexe a anuntat ca merge la Oradea, pentru a-si vedea familia, formata din sotie si fiica Paula, in varsta de cinci ani. Drumul sau s-a oprit doar la Sinaia.
Cel mai bun din ultimii 15 ani
Toni Alexe a fost cel mai valoros baschetbalist roman de dupa Revolutie, adunand, intr-o cariera impresionanta, peste 250 de selectii in echipa nationala. A fost, timp de 10 ani, capitanul primei reprezentative, pe care a parasit-o anul trecut, din dorinta de a face loc tinerilor. Extrema cu o tehnica deosebita, Alexe a impresionat pe toata lumea prin profesionalism si corectitudine si prin viata sportiva pe care o ducea. Federatia Romana de Baschet a facut ieri toate demersurile necesare la ANS pentru declararea lui Antonio Alexe Maestru Emerit al Sportului, distinctie oferita post-mortem. De asemenea, municipalitatea oradeana, acolo unde Toni Alexe isi avea domiciliul, a decis sa-i ofere titlul de "Cetatean de Onoare". De asemenea, FR Baschet a decis ca la toate intalnirile din acest sport programate astazi si maine sa se tina un minut de reculegere in memoria fostului mare jucator.
Soc printre oficialitati
Ioan Dobrescu, presedintele FR Baschet, a ramas inmarmurit la aflarea vestii ca cel mai valoros jucatorul al ultimilor ani si-a pierdut viata intr-un mod tragic. "Suntem socati cu totii. A fost cel mai mare capitan pe care l-a avut nationala si din pacate numai asa a putut fi rapus un mare capitan. Isi dorea sa mai joace in Final Four, unde s-au calificat cu Asesoft Ploiesti, sa mai joace finala campionatului, sa castige titlul si apoi sa se retraga", a spus Dobrescu, care este si secretar general al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman. Dragan Petricevic, antrenorul Farului, s-a declarat consternat la aflarea vestii. "Nu pot sa cred, de o ora stau pe loc si ma uit in gol. Ma gandesc ca acum stai si zambesti sau joci baschet, iar in urmatoarea secunda nu mai esti", a spus Petricevic, sub conducerea caruia Toni Alexe a obtinut doua titluri nationale cu West Petrom Arad, in 2001 si 2002. Presedintele CSU Asesoft Ploiesti, Alexandru Iacobescu, a precizat ca a ramas surprins de faptul ca Alexe a decis sa plece la Oradea, unde se afla familia sa, direct de la petrecere. "Am ramas surprins si intrigat de faptul ca la ora 5, cand toata lumea plecase acasa, Toni a ales drumul Oradei, astfel incat discutia pe care am avut-o aseara - sa bem o cafea la pranz - a picat sine die, jucatorul urcandu-se la volan si parasind in tromba Ploiestiul, practic mergand spre moarte", a afirmat Iacobescu. Principalul finantator al lui CSU Asesoft, Sebastian Ghita, a afirmat ca a ramas pana aproape de miezul noptii la petrecerea de dupa obtinerea calificarii. "Decesul lui Toni Alexe m-a inmarmurit, asa cum probabil este inmarmurita intreaga suflare a sportului romanesc. Am stat impreuna cu baietii pana aproape de miezul noptii, la un local din Ploiesti, traind cea mai mare bucurie a vietii, alaturi de cei in care am crezut pana la capat. Nu s-a baut alcool si programasem sa ne intalnim astazi la ora 12 sa bem o cafea si sa stabilim impreuna strategia de participare in Final Four", a spus Ghita.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.