Lichiditate record, ieri, la Bursa de Valori din Bucuresti, valoarea tranzactiilor fiind cea mai ridicata din acest an, si anume de 701,5 miliarde lei pentru un volum de 174 milioane actiuni.
"Vinovate" de aceasta activitate intensa pe piata
Lichiditate record, ieri, la Bursa de Valori din Bucuresti, valoarea tranzactiilor fiind cea mai ridicata din acest an, si anume de 701,5 miliarde lei pentru un volum de 174 milioane actiuni.
"Vinovate" de aceasta activitate intensa pe piata de capital sunt titlurile SNP Petrom, cu un rulaj in valoare de circa 122 miliarde lei, si cele ale Sicomed, care au facut obiectul unor tranzactii Deal de peste 136 miliarde lei. Daca in sedinta anterioara, toti indicii bursieri consemnau noi maxime istorice, ieri, indicatorii au inregistrat scaderi pe linie. Cea mai semnificativa a fost deprecierea BET-FI, de 1,13 la suta, stabilizandu-se la 20.903,17 puncte. Se pare ca depasirea pragului de 21.000 de puncte a fost de scurta durata. La nivelul cursurilor de tranzactionare, evolutii notabile inregistreaza actiunile care au urcat pana la 375 de lei, cu 13,64 la suta. Aceeasi variatie au inregistrat si titlurile Agras, care au inchis la cotatia de 5.000 de lei. Petrolexportimport se pare ca a trecut pe un trend ascendent, pretul actiunilor ajungand la 1.770.000 lei, in crestere cu 13,39 la suta. SIF-urile au fost in continuare pe scadere, cea mai mare depreciere apartinand SIF Transilvania, de 2,34 la suta, pana la valoarea de 12.500 lei.
Din punct de vedere al valorii tranzactionate, lider este SNP Petrom, cu tranzactii in valoare de 122,4 miliarde lei, inchizand, insa, in scadere, la 3.990 lei.
Banca Romana pentru Dezvoltare a facut obiectul unor schimburi cifrate la peste 97 miliarde lei, iar tranzactiile cu actiuni Rompetrol Rafinare Constanta au atins 81 miliarde lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.