Membrii Sindicatului Uzinelor Sodice Govora vor protesta, saptamana viitoare, in strada, daca revendicarile nu le vor fi satisfacute in cursul acestor zile, se arata intr-un comunicat al sindicatului.
Mitingul programat de sindicat sa se desfa
Membrii Sindicatului Uzinelor Sodice Govora vor protesta, saptamana viitoare, in strada, daca revendicarile nu le vor fi satisfacute in cursul acestor zile, se arata intr-un comunicat al sindicatului.
Mitingul programat de sindicat sa se desfasoare la 18 ianuarie 2005, cu participarea a 2.000 de persoane, nu a fost aprobat de Primaria Ramnicu Valcea, ceea ce a condus la accentuarea nemultumirilor si tensiunii in randul angajatilor, sustin sindicalistii.
Nemultumirile salariatilor sunt legate de sistarea activitatii uzinei din cauza datoriei de 700 de miliarde de lei pe care aceasta a acumulat-o fata de CET Govora, reprezentand contravaloarea agentului termic furnizat.
"Patronatul uzinei, reprezentat de societatea timisoreana Bega Com, refuza sa plateasca aceasta suma, ceea ce conduce la blocarea activitatii pe termen nedeterminat. Sindicatul a incercat rezolvarea situatiei adresandu-se prin scrisori inclusiv presedintelui Traian Basescu si premierului Calin Popescu Tariceanu, insa, pana in prezent, nu s-a primit nici un raspuns din partea institutiilor statului", afirma comunicatul. Sindicatul Sodistul, impreuna cu sindicatele de pe platforma industriala Govora, solicita repornirea in regim de urgenta a Uzinei Sodice, incetarea suspendarii contractului individual de munca pentru 306 salariati si incheierea contractului colectiv de munca la nivelul societatii, conform legii, precizeaza sindicalistii.
Conform acestora, "inchiderea societatii are un impact negativ major asupra economiei judetului Valcea, afectand un numar de peste 11.000 de salariati si pierzandu-se pietele externe prin neonorarea contractelor in valoare de 400 de milioane de euro".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.