Politistii din cadrul Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Galati au demarat urmarirea penala si in cazul altor 10 persoane suspectate ca ar face parte din reteaua distribuitorilor de droguri de mare risc anihilata in cursul l
Politistii din cadrul Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Galati au demarat urmarirea penala si in cazul altor 10 persoane suspectate ca ar face parte din reteaua distribuitorilor de droguri de mare risc anihilata in cursul lunii octombrie 2004.
Dupa cum se stie, trei persoane au ajuns pana acum in arestul Politiei, dupa organizarea de catre politisti si procurori a doua flagrante in urma carora Andrei George Caraman, 23 de ani, Nelu Gheorghe Lazar, 38 de ani, si Natalia Tornea, 25 de ani, au fost surprinsi pe cand incercau sa vanda droguri de mare risc, respectiv 600 pastile ecstasy, valorand peste 250 milioane lei. Povestea a inceput acum doi ani, cand Caraman l-a cunoscut pe cetateanul moldovean Tornea, prin intermediul caruia achizitiona motorina.
In cursul lunii august de anul trecut, Tornea i-a propus lui Caraman sa vanda droguri, cel din urma acceptand oferta moldoveanului. Dupa cateva zile, Caraman l-a contactat telefonic pe Tornea, solicitandu-i mai multe comprimate de ecstasy, pentru a le vinde in discotecile din Galati si Braila cu 500.000 lei bucata.
Initial, Tornea a trimis 200 de pastile de ecstasy in tara prin intermediul sotiei sale, care au fost vandute, conform intelegerii, lui Caraman. Afacerea a mers ca pe roate, motiv pentru care galateanul si-a reinnoit cererea, primind alte 200 de comprimate de ecstasy, pentru care a platit 800 de euro. Natalia, consoarta moldoveanului, introducea drogurile in tara printr-o metoda ingenioasa, lipindu-si pastilele de abdomen, pentru a nu fi depistata de oamenii legii.
Cel de-al treilea transport de 98 pastile de ecstasy avea sa se dovedeasca cu ghinion pentru Caraman, care a discutat la Bucuresti perfectarea afacerii taman cu un colaborator al Politiei.
In baza autorizatiilor emise de Tribunalul Galati, la solicitarea organelor de cercetare penala, s-a dispus interceptarea convorbirilor telefonice de la mobilele apartinand membrilor grupului.
Totodata, in cauza au fost introdusi doi investigatori sub acoperire si trei colaboratori, ca urmare a autorizatiilor emise de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Galati. A fost organizat un prim flagrant, cand Lazar a fost surprins pe cand oferea unui colaborator al Politiei patru comprimate de ecstasy intr-un club din Galati.
Urmatorul pe lista a fost Caraman, retinut patru zile mai tarziu, dupa ce a fost surprins pe cand oferea spre vanzare 200 de comprimate aceluiasi colaborator al Politiei. Conform rechizitoriului, omul a luat decizia colaborarii cu organele de cercetare penala prin denuntarea sotiei moldoveanului, Natalia Tornea.
In aceste conditii, galateanul a participat la prinderea in flagrant a femeii, intreaga actiune fiind supravegheata de politisti. Urmarirea penala in acest caz este departe de a fi incheiata, politistii cercetand alte 10 persoane despre care detin informatii ca au facut parte din reteaua distribuitorilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.