Ambasadorii numiti de fosta administratie de la Bucuresti pot sta deocamdata linistiti. Nu vor fi chemati de la posturi, insa activitatea lor va face obiectul unei serioase analize. Ministrul de Externe a anuntat ieri ca nu vor exista schimbari si re
Ambasadorii numiti de fosta administratie de la Bucuresti pot sta deocamdata linistiti. Nu vor fi chemati de la posturi, insa activitatea lor va face obiectul unei serioase analize. Ministrul de Externe a anuntat ieri ca nu vor exista schimbari si rechemari la post in valuri ale diplomatilor romani din strainatate.
"Ne stanjeneste practica includerii in etajele active ale corpului diplomatic sau in sectoarele administrative ale personalului relationat politic.
Cu exceptia functiilor politice de conducere, nimeni din MAE nu isi mai poate permite ambiguitati aflate in contradictie cu Legea statutului diplomatic", a aratat Mihai-Razvan Ungureanu.
El a adaugat ca au existat persoane cu implicare politica certa, care, in anumite momente ale vietii lor, au considerat MAE "un supliment de destin".
Asa cum exista ambasadori numiti pe criterii politice care s-au dovedit excelenti diplomati, in aceeasi masura exista si diplomati in cazul carora cariera profesionala a acestora se regaseste intamplator in MAE, a aratat Ungureanu.
El a precizat ca activitatea tuturor ambasadorilor va fi evaluata riguros, de catre noul corp de control al ministerului, si acolo unde se va constata ca interesele Romaniei nu au fost reprezentate corespunzator, la propunerea MAE, presedintele Romaniei ii va rechema la post pe cei care se fac vinovati de acest lucru.
"Rechemarea la post a unui ambasador si numirea unuia nou - a precizat el - nu are loc peste noapte. (...) Nu vor exista valuri de ambasadori adusi inapoi acasa. Acest lucru ar destabiliza complet reprezentarea externa a Romaniei".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.