La mijlocul anilor '90, Romania era privita in strainatate nu doar ca patria Nadiei Comaneci ori a lui Ilie Nastase, ci si ca patria excentricului miliardar Ilie Alexandru. Acesta isi construise la Slobozia, in inima "imperiului Hermes", o copie a Tu
La mijlocul anilor '90, Romania era privita in strainatate nu doar ca patria Nadiei Comaneci ori a lui Ilie Nastase, ci si ca patria excentricului miliardar Ilie Alexandru. Acesta isi construise la Slobozia, in inima "imperiului Hermes", o copie a Turnului Eiffel si o ferma-geamana cu cea din celebrul serial de televiziune "Dallas". Astazi, "JR de la Hermes" e detinut de lux intr-un penitenciar ponosit, sufocat de datorii. "Miliardarul de carton" Ilie Alexandru ispaseste in inchisoarea de la Slobozia o condamnare de 12 ani, pe care a primit-o pentru inselaciune. in contrast cu conditiile din puscarie, unde si painea este rationalizata la "centrimetru", iar apa curge doar la Paste si Craciun, "JR de Slobozia" traieste in lux.
Zilele trecute, conducerea penitenciarului s-a plans ca are datorii la furnizorii de servicii de peste patru miliarde de lei, din care un sfert numai la distribuitorii de paine. in plus, bugetul pe acest an a si fost "blocat" de investitiile pentru trecerea penitenciarului la regimul de maxima siguranta. Surse din puscarie au dezvaluit insa pentru "Libertatea" ca Ilie Alexandru nu are nici o grija: "El zice ca este ruinat, ca anchetatorii au pus sechestru inclusiv pe averea unuia dintre baietii lui si ca n-a avut bani nici sa-si angajeze avocat care sa-l apere la CEDO. Dar are pachete bogate. Ba primeste de la rude, ba de la prieteni. Oricum, nu are batai de cap". Ceilalti detinuti nu-l privesc insa cu invidie, intrucat fostul patron al lui "Hermes" imparte pachetele cu ei. "Le da si lor de fiecare data si tigari si mancare, nu-i lasa sa moara de foame. Cateodata le mai da si un trening sau un pulover", a adaugat sursa noastra.
Acum, ca sa acopere datoriile penitenciarului, conducerea a luat decizia sa extinda propria gospodarie agro-zootehnica si sa creasca volumul de prestari servicii cu detinutii pentru diversi beneficiari. Altfel spus, nici un detinut apt medical nu va fi scutit de munca, nici macar Ilie Alexandru.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.