Un simulacru de scandal a dat de lucru televiziunilor in ultimele zile: "dezvaluirile" privind "cenzura" din postul national de radio facute de cativa redactori ai acelei institutii. Suprema proba: o stire dictata la telefon de senatorul PSD Adrian P
Un simulacru de scandal a dat de lucru televiziunilor in ultimele zile: "dezvaluirile" privind "cenzura" din postul national de radio facute de cativa redactori ai acelei institutii. Suprema proba: o stire dictata la telefon de senatorul PSD Adrian Paunescu despre propria persoana!
Pai bine, oameni buni, ce fel de cenzura este aceasta?! Eu, sa fi fost in locul redactorului respectiv, mi-ar fi crapat obrazul de rusine, m-as fi ascuns in gaura de sarpe, nicidecum sa dau publicitatii prostia pe care am facut-o. Cu toate ca, de obicei, caut sa-mi masor cuvintele, nu pot sa spun decat ca redactorul care a luat notite, constiincios, dupa dictarea masivului senator, este un tampit! E inadmisibil ca unui jurnalist sa-i fie dictata stirea chiar de catre subiectul acesteia. Iar aici nu-i nici urma de "cenzura", nici de opresiune, ci numai de crasa lipsa de profesionalism, de servilism dus la extrem.
Gargara cu amenintarea demiterii in cazul refuzului unor asemenea practici nu tine. Da' ce? Te-ai nascut pe scaunele de la Radio Romania Actualitati? Sa presupunem ca sefii radioului national ar fi incurajat astfel de practici, cu toate ca am mari indoieli. Traim intr-o tara libera! Nimeni nu te opreste sa denunti astfel de abuzuri chiar din momentul in care doar ar inmuguri in mintea sefilor tai. Nimeni nu te opreste sa-ti dai demisia. E plin eterul de frecvente radio. Iar domnului senator, redactorul "opresat" n-ar fi trebuit sa-i transmita decat atat: "du-te, dom'le de plimba ursul!"


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.