Asociatia Nationala a Industriei de Software si Servicii a anuntat ca s-a lansat deja a 11-a editie a celui mai important premiu european pentru tehnologii ale societatii informationale (European IST Prize), acordat celor mai inovative produse si ser
Asociatia Nationala a Industriei de Software si Servicii a anuntat ca s-a lansat deja a 11-a editie a celui mai important premiu european pentru tehnologii ale societatii informationale (European IST Prize), acordat celor mai inovative produse si servicii in domeniul tehnologiei informatiei. Competitia este organizata de Euro-CASE (Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologii si Inginerie), cu sprijinul Comisiei Europene.
La competitie sunt invitate organizatii (companie, laborator, universitate sau alta institutie) active in domeniul tehnologiei informatiei. Castigatorii sunt selectati in functie de excelenta tehnica, continutul innovator, impactul potential asupra pietei, capacitatea de a crea locuri de munca, contributia la acceptarea si intelegerea societatii informationale si impactul social.
Din 1995, de cand exista premiul, 180 de companii au primit distinctii si sprijin financiar, din care 80 la suta au fost Intreprinderi Mici si Mijlocii. Castigatoarele anilor precedenti au creat, in medie, 25 de noi locuri de munca anual si si-au dublat cifra de afaceri la circa 2 ani.
In 2004, totalul premiilor acordate celor 20 de companii castigatoare, dintr-un total de 430 de candidate, a fost de 700.000 de euro. Primii trei clasati au primit 200.000 de euro fiecare, iar urmatorii 20 cate 5.000 de euro. Tarile cu cea mai mare prezenta au fost Franta si Olanda.
Companiile castigatoare si nominalizate in cadrul competitiei beneficiaza de recunoastere la nivel european, ceea ce contribuie la facilitarea accesului la finantare, facilitarea promovarii si a parteneriatelor si la cresterea vizibilitatii, credibilitatii si oportunitatilor pentru proiecte viitoare.
Termenul-limita pentru depunerea candidaturilor este 12 mai 2005, iar castigatorii vor fi anuntati in noiembrie. Informatii suplimentare despre procedura de candidatura si formularul de inscriere pot fi obtinute la adresa www.ist-prize.org.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.