Un alt caz medical de exceptie urmeaza sa aiba loc la Maternitatea "Cuza-Voda" din Iasi. Este vorba de romanca Maricica Tescu (foto), cea care a dat nastere unui copil in 11 decembrie 2004, si urmeaza sa nasca din nou in luna februarie. Ea a fost rei
Un alt caz medical de exceptie urmeaza sa aiba loc la Maternitatea "Cuza-Voda" din Iasi. Este vorba de romanca Maricica Tescu (foto), cea care a dat nastere unui copil in 11 decembrie 2004, si urmeaza sa nasca din nou in luna februarie. Ea a fost reinternata si in circa doua-trei saptamani medicii spun ca ar trebui sa apara pe lume al doilea geaman. Cazul femeii din Iasi e o adevarata raritate. Ea prezinta o malformatie a uterului, care s-a dezvoltat in doua parti separate. in urma cu circa 9 luni femeia a ramas insarcinata, urmand sa aiba gemeni. Numai ca cei doi embrioni s-au dezvoltat fiecare in uterul sau. La 11 decembrie 2004, ieseanca a nascut prematur, la 7 luni, dar numai unul dintre copii. Celalalt a ramas mai departe in partea lui de uter, iar sarcina evolueaza in continuare.
"A doua sarcina e in evolutie. Pacienta este din nou internata in maternitate, fiind acum in a 35-a saptamana de sarcina. Ne apropiem de termen, dar am vrea ca sarcina sa atinga 38 de saptamani", ne-a declarat ieri dr. Elena Mihalceanu, medicul care se ocupa de Maricica Tescu. Ea a mai precizat ca cel mai probabil femeia va naste de data aceasta prin cezariana, primul copil nascandu-se pe cale naturala. Baietelul nascut prematur a luat in greutate si este foarte voinic si sanatos, dar mai sta in spital pana se va naste si fratiorul sau.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.