Casa de avocatura a anuntat ca Razvan Gheorghiu-Testa, Ciprian Dragomir si Gelu-Titus Maravela au fost recent promovati, devenind avocati asociati, iar Gabriel Zbarcea, pana de curand a treia persoana in companie, va ocupa functia de consilier de sta
Casa de avocatura a anuntat ca Razvan Gheorghiu-Testa, Ciprian Dragomir si Gelu-Titus Maravela au fost recent promovati, devenind avocati asociati, iar Gabriel Zbarcea, pana de curand a treia persoana in companie, va ocupa functia de consilier de stat al premierului Calin Popescu Tariceanu.
"Am devenit o veritabila scoala de formare a tinerilor avocati de valoare, prin implicarea lor in domenii extrem de complexe", a declarat Gheorghe Musat, fondatorul firmei. "Imi place sa cred ca angajam cei mai buni avocati de pe piata, nu doar fiindca ei vin catre noi, datorita reputatiei noastre si posibilitatilor excelente de cariera pe care le oferim, dar si pentru ca avem o atitudine proactiva in relatia cu ei si facem ceva ce prea putine firme de avocatura au curajul sa faca: formam tineri. Suntem, daca vreti, nu numai o firma prospera, ci si o scoala de avocati. In acest context, promovarea celor trei noi asociati nu e doar o recunoastere a valorii acestora, ci si un act firesc," a subliniat Musat.
Dupa 10 ani petrecuti la "Musat&Asociatii", Gabriel Zbarcea se desprinde cu greu de societatea de avocati pentru a se dedica vietii publice: "A fost o decizie cu mare incarcatura emotionala, avand in vedere ca m-am numarat printre cei care au vazut aceasta firma crescand, atat numeric, cat mai ales valoric. Sunt omul care nu se teme de provocarile profesionale. O astfel de provocare este si aceasta. Sper ca experienta si cunostintele acumulate ca avocat sa ma ajute la indeplinirea noilor responsabilitati," a precizat Gabriel Zbarcea motivele retragerii sale din cea mai mare societate de avocati. "Despartirea de un colaborator de nadejde in ultimii 10 ani si de un prieten precum a fost Gabi este intotdeauna dureroasa. Noi ii dorim succes in noile proiecte", a punctat Gheorghe Musat momentul despartirii de colaboratorul sau apropiat.
Cei trei tineri avansati au deja o bogata experienta in domeniu. Razvan Gheorghiu-Testa, 35 de ani, lucreaza in companie din 2003, e specializat in drept comercial, fuziuni si achizitii, drept fiscal si telecomunicatii si a fost implicat direct in proiecte de privatizare, de consultanta fiscala si de parteneriat public-privat.
Ciprian Dragomir, 29 de ani, lucreaza in companie din 1998, e specializat in dreptul mediului, dreptul concurentei, proprietate intelectuala si legislatia jocurilor de noroc, a fost direct implicat in proiecte de privatizare a unor societati de stat, fiind specializat in asistenta postprivatizare, proceduri de acordare a creditelor, valori mobiliare, restructurarea datoriilor, audit juridic, majorari de capital, cesiuni, fuziuni si dispute intre actionari.
Gelu-Titus Maravela, 35 de ani, s-a alaturat societatii din 2003, dupa o experienta in domeniul pietei de capital britanice la firma de avocati Linklaters din Londra.
S-a specializat in piata de capital, drept comercial, achizitii, fuziuni si proiecte de finantare a coordonat proiecte din sectorul petrolier, gazelor naturale si electricitatii si a consiliat diversi investitori straini in procesul de achizitie a unor importante societati romanesti.
Considerata de prestigioasa publicatie internationala de profil European Legal 500 drept "cea mai mare firma de avocati din Romania", "Musat&Asociatii" are momentan 13 avocati asociati, 62 de avocati colaboratori si alti 35 de asistenti, un portofoliu de corporatii europene si americane, precum si nume autohtone de prestigiu.
Anul aderarii Romaniei la UE este de asteptat sa reprezinte un adevarat boom si pe piata locala a avocaturii.
"Este de presupus ca piata se va polariza si ca, in cativa ani, va fi dominata de 6-7 firme mari de avocati, care vor ocupa 70-75 la suta din piata, dupa care vin 10-15 firme urmaritoare medii, ce vor ocupa restul de 25-30 la suta. In curand, mari firme internationale de avocati vor deschide birouri si in Romania, dar noi ne asteptam ca in urmatorii 5 ani firma sa-si dubleze numarul de avocati si cifra de afaceri. Nu sunt excluse absorbtiile firmelor locale mai mici, constranse de concurenta sa recurga la aliante cu nume de prestigiu", a fost de parere Gheorghe Musat.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.