Evolutia firmelor de management financiar, care gestioneaza averile marilor bogatasi ai lumii, va depasi, in urmatorii ani, cresterea economica mondiala, pe fondul concentrarii accentuate a averilor, potrivit lui Ian Mackenzie, vicepresedintele diviz
Evolutia firmelor de management financiar, care gestioneaza averile marilor bogatasi ai lumii, va depasi, in urmatorii ani, cresterea economica mondiala, pe fondul concentrarii accentuate a averilor, potrivit lui Ian Mackenzie, vicepresedintele diviziei britanice a societatii Capgemini, relateaza Mediafax.
"Bogatii devin din ce in ce mai bogati si aceasta tendinta nu se va modifica", a declarat Mackenzie.
Valoarea activelor aflate in posesia bogatasilor, milionari sau miliardari in dolari, va inregistra o rata de crestere anuala de sapte la suta pana in anul 2008, ajungand la 40.700 de miliarde de dolari, de la 28.800 de miliarde de dolari in anul 2003, potrivit celei mai recente editii a raportului privind averile detinute in lume, realizate de companiile financiare Merrill Lynch si Capgemini.
In lume exista aproape 7,7 milioane de milionari si miliardari in dolari.
Rata de crestere, mult peste prognozele expansiunii economiei mondiale pentru perioada 2005-2008, demonstreaza fara echivoc cum cresterea inegalitatii economice duce la explozia averilor celor bogati. Sectorul managementului averilor celor mai bogati oameni este fragmentat in sute de firme, situate in centre precum Londra, Elvetia sau Luxemburg. Perspectivele sectorului sunt foarte optimiste, in special in zonele cu dezvoltare rapida din Asia. Pentru a profita de aceasta prognoza, banci importante precum UBS (Elvetia) si Barclay's (Marea Britanie) au decis sa faca, in ultimele luni, cateva achizitii in domeniul managementului averilor.
Potrivit raportului intocmit de Capgemini, numarul milionarilor si miliardarilor din zona Asia-Pacific va creste cu 7,4 la suta in perioada 2003-2008, al celor europeni cu 4,1 la suta, iar numarul bogatilor din America de Nord va avansa cu 10,7 la suta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.