Fantomas, Frankenstein, Omul-lup, Mike Tyson, Madame Toussaud, Puskin, Mozart, Beethoven ''au venit'', pentru mai bine de doua luni, in vizita la Bucuresti. Aceste ''personalitati'' au fost ''cazate'' intr-o sala a Teatrului National si pana la data
Fantomas, Frankenstein, Omul-lup, Mike Tyson, Madame Toussaud, Puskin, Mozart, Beethoven ''au venit'', pentru mai bine de doua luni, in vizita la Bucuresti. Aceste ''personalitati'' au fost ''cazate'' intr-o sala a Teatrului National si pana la data de 30 martie va asteapta sa le vizitati. Din pacate, nu puteti dialoga cu ele pentru ca sunt... din ceara.
De la Muzeul Figurilor de Ceara din Sankt-Petersburg au fost aduse, la Teatrul National din Bucuresti, 29 de personaje, unele dintre acestea fiind ''animate'' cu ajutorul impulsurilor electrice. Cu alte cuvinte, vampirii, Fantomas, Frankenstein, Madame Toussaud misca mainile sau capul cateva minute, cand nu va asteptati. Asa ca fiti ''tari de inima''!
Pugilistul american Mike Tyson ''sta pregatit'' sa dea cu pumnul, in timp ce ''electricianul'' de langa el, care misca incet capul, ''mestereste'' la priza. ''Diavolul'', personaj al filmului fantastic american ''Spaun'', sta nemiscat. Este gras, vopsit cu albastru pe fata si legat cu lanturi. Dintre cei trei vampiri, doar doi isi ''plimba'' mainile si capul. Atentie cand va apropiati de femeia-vampir. S-ar putea sa trageti o sperietura groaznica. Fantomas - chel, cap albastru - si Frankenstein - inalt, cusut ''neglijent'' la frunte - sunt imbracati in costume negre. Langa ei, Omul-lup Adrian Jevticev, Femeia cu barba Clementina Deleit, Omul cu cel mai lung nas Hustav von Albah, Omul cu patru pupile, Omul-libelula ''Pary'', Omul cu opt degete, Cel mai vestit pitic din lume, Omul cu fata verde - care a trait in Roma antica - si Arabul Albinos par ''resemnati'' cu gandul ca sunt ''deosebiti'' de ceilalti oameni. ''Biata'' Femeie cu barba, nascuta in Franta in a doua jumatate a secolului XIX, era nevoita sa mearga pe ascuns la frizerie pentru a se barbieri. Cel mai vestit pitic, descoperit in SUA, a avut 64 de cm inaltime si o greutate de opt kg, in timp ce Omul-libelula ''putea sa-si roteasca ochii si sa vada la spate''. Tot la aceasta expozitie il puteti ''cunoaste'' pe Negrul ''cu trei mingi de tenis in gura''. El a ajuns in Guiness Book. Madame Toussaud sta pe fotoliu, da din cap si are un aer nobil, impunator.
Dantes Hekkern George, cel care i-a facut curte sotiei poetului rus Puskin si l-a omorat pe acesta in urma unui duel, sta alaturi de ''victima sa'' Puskin si de Natalia Nicolaevna, nevasta poetului. Antonio Salieri - compozitor, dirijor si pedagog italian, W.A. Mozart - compozitor austriac - si Ludwig van Beethoven - compozitor german si elev al lui Mozart - stau in picioare, dand impresia ca ''traiesc muzica'' si dirijeaza. Vestitul pictor Repin Ilya Efimovici este ''pregatit'' sa picteze, iar poetul rus Lermontov Mihail Iurievici sta ganditor in picioare. La intrare veti fi intampinati de un varstnic cu tigara in gura si de un soldat. Acest ''soldat-paznic'' este tot din ceara, asa ca nu va lasati pacaliti sa-l salutati.
Expozitia va fi deschisa, zilnic, intre orele 10.00-18.00, pana la 30 martie. Costul biletelor este: pentru adulti - 60.000 de lei, pensionari, elevi si studenti - 45.000 de lei. Copiii sub 5 ani au gratuitate. Pentru a filma sau a fotografia se percepe o taxa de 45.000 de lei.
''Aducerea celor 29 de figuri de ceara de la Sankt-Petersburg a costat aproape 2.000 de dolari. Fiecare figura are un pasaport cu date si fotografie. Pe unele dintre ele le-am dezbracat de haine pentru a le transporta si le-am imbracat aici'', a spus organizatorul expozitiei, Alexandru Iermicioi. ''Confectionarea'' figurilor din ceara de albine si ''ingrediente speciale, tinute secret'' dureaza intre doua luni si doi ani. Din echipele de specialisti care au creat aceste figuri nu a facut parte nici un roman, a declarat Iermicioi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.