Inspectoratul scolar Teleorman a declansat ieri o verificare in toate scolile si liceele din judet, dupa ce Ministerul Educatiei si Cercetarii a primit, prin posta electronica, cateva fotografii indecente ale unor eleve si care ar fi fost facute intr
Inspectoratul scolar Teleorman a declansat ieri o verificare in toate scolile si liceele din judet, dupa ce Ministerul Educatiei si Cercetarii a primit, prin posta electronica, cateva fotografii indecente ale unor eleve si care ar fi fost facute intr-o sala de curs de la Liceul Teoretic din Zimnicea. Dupa o prima ancheta, politistii afirma ca locatia ar fi o alta scoala. Fotografiile sexy cu eleve au ajuns la redactia "Libertatea" inca de marti, 18 ianuarie. La numai o zi, mesajul caruia i-au fost atasate imaginile a fost trimis, probabil de aceeasi persoana, prin e-mail, si la cabinetul ministrului educatiei. Fotografiile se aflau pe o pagina de Internet - http://fubar.cellnet.ro/123 - care ieri putea fi greu accesata, probabil din cauza "aglomeratiei".
in cele 15 fotografii color apar cateva adolescente, cel mai adesea in posturi indecente. Unele imagini par a fi realizate intr-o sala de curs, avand in vedere ca pe fundal se vad banci si o tabla similare celor din salile de clasa. Daniel Tomoni, seful Biroului de presa al Ministerului Educatiei, a declarat ca, dupa primirea acestor fotografii, reprezentantii ministerului au luat legatura cu Inspectoratul scolar Judetean Teleorman, care a inceput verificarile.
Inspectoratul a informat apoi ministerul de resort ca a luat legatura cu Gheorghe Chirita, directorul Liceului Teoretic din Zimnicea, care a negat ca acele fotografii ar fi fost realizate in liceul pe care il conduce, a adaugat Tomoni. Acest lucru a fost confirmat si de politistii din Zimnicea dupa prima ancheta. Mai mult, nici fetele din fotografii nu sunt eleve ale acestui liceu.
in aceste conditii, reprezentantii inspectoratului judetean vor verifica daca exista, la nivel local, unitati de invatamant cu sali de clasa identice cu cele din imagini. in functie de rezultatul verificarilor se va stabili ce masuri se vor lua in continuare, spune responsabilul MEC.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.