In cadrul unei conferinte de presa, presedintele Consiliului Judetean Brasov, dr. ing. Aristotel Cancescu, totodata vicepresedinte al organizatiei judetene a PNL, mentionand ca este vorba de un punct de vedere personal, s-a aratat deranjat de valul d
In cadrul unei conferinte de presa, presedintele Consiliului Judetean Brasov, dr. ing. Aristotel Cancescu, totodata vicepresedinte al organizatiei judetene a PNL, mentionand ca este vorba de un punct de vedere personal, s-a aratat deranjat de valul de solicitari privind inlocuirea tuturor sefilor institutiilor judetene subordonate administratiei centrale, precum si de solicitarea presedintelui Romaniei, Traian Basescu - imediat insusita de "talibanii" liberali si democrati - privind inlocuirea presedintilor celor doua Camere parlamentare.
Exprimandu-si dezacordul asupra actiunii unor deputati ai PD, intruniti la Hotelul Rozmarin din Predeal (apartinand unui om de afaceri membru al PD Brasov), Cancescu a punctat: "Nu cred ca este bine ca acum, chiar la inceput de mandat, sa avem in Parlament o atmosfera tensionata, pentru ca tentativele de a schimba presedintii alesi in anul trecut vor determina adancirea polarizarii politice, in loc sa dam semnale partidelor din opozitie cand suntem dispusi la stabilirea unei colaborari parlamentare, in scopul promovarii si votarii legilor necesare dezvoltarii tarii si integrarii in UE...
Daca nu vor exista atitudini rationale, riscam sa repetam situatiile existente in perioada 1997-2000, cand - in loc sa facem legi - ne "bateam" in motiuni de cenzura, uneori ajungandu-se chiar si la trei motiuni in fiecare sesiune, ba chiar si la batai la propriu! (Intre anii 1992 si 2000, timp de doua sesiuni parlamentare, Cancescu a fost senator - n.a.). Acum, cred ca avem nevoie, si in Parlament, de o stare de normalitate, mai ales ca vin ani foarte grei, indeosebi primii doi, cand vor fi mari cresteri de preturi, generand miscari sociale... Asa ca, in opinia mea, avem nevoie de liniste, nu de scandal, pentru ca mi se pare ineficient sa ne batem pentru functii putin importante!".
Adaugand ca "Puterea este trecatoare, pana acum participand la toate alternantele acesteia, in urmatorii ani avand loc, sigur, o noua alternanta guvernamentala, datorita dificultatilor economice", presedintele Cancescu - considerat, pe buna dreptate, artizanul succesului PNL la alegerile locale, cand a castigat cel mai mare numar de primari, consilieri judeteni si locali, PNL devansand atat PD, cat si PSD sau PRM - s-a pronuntat si impotriva "schimbarii pe criterii politice din conducerea unor institutii judetene, cu exceptia unora care si-au dovedit nu numai implicarea politica, dar si slabele rezultate profesionale". Totusi, presedintele Cancescu a insistat: "Nu doresc ca in timpul mandatului nostru sa platim polite politice si sper ca institutiile statului sa nu percuteze la declansarea unor controale politice...".
Cu toate acestea, "talibanii" liberali si democrati din Brasov iau in considerare inlocuirile masive ale conducerilor tuturor institutiilor cu membri ai propriei clientele politice, cel mai solicitat fiind postul de... sef al Protectiei Consumatorului. Oare de ce?!


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.