Presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Mircea Ursache, a solicitat conducerii firmei Cross Lander, proprietarul ARO Campulung, sa prezinte documente auditate si certificate privind indeplinirea obiectivelor asumate i
Presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Mircea Ursache, a solicitat conducerii firmei Cross Lander, proprietarul ARO Campulung, sa prezinte documente auditate si certificate privind indeplinirea obiectivelor asumate in contractul de privatizare.
Oficialii AVAS s-au intalnit, marti, cu John Perez, presedintele Cross Lander, si cu reprezentantii sindicatelor ARO, pentru discutii privind situatia uzinei.
"Intalnirea a fost organizata la cererea conducerii grupului Cross Lander. John Perez a prezentat conducerii AVAS stadiul indeplinirii obligatiilor investitionale cuprinse in contractul de privatizare", se arata intr-un comunicat al AVAS.
Reprezentantii AVAS au aratat in mai multe randuri ca firma americana nu a dovedit ca a realizat, pana la termenul-limita stabilit la 5 ianuarie 2005, plata obligatiilor contractuale in valoare de cinci milioane euro reprezentand capitalul de lucru si investitiile de mediu si tehnologice.
Cross Lander trebuia sa achite, totodata, 2,7 milioane de euro, reprezentand contravaloarea Fabricii de Scule si Matrite, vanduta ilegal ulterior privatizarii. In replica, Perez a sustinut la 9 ianuarie, printr-un comunicat, ca obligatiile au fost indeplinite, depasind chiar investitiile asumate, de 3,6 milioane de dolari pentru primul an de activitate.
La intalnirea de marti, presedintele Cross Lander a prezentat si masurile luate pentru finantarea programului de dezvoltare a fabricii ARO, situatia dealerilor de pe piata americana, care ar urma sa comercializeze un model nou produs la Campulung, precum si costurile impuse de omologarile necesare.

Termen de o saptamana pentru protocolul de achitare a salariilor restante
Potrivit AVAS, conducerea ARO s-a angajat sa incheie in termen de o saptamana protocolul de achitare a obligatiilor salariale restante.
"Conducerea AVAS a asigurat reprezentantii cumparatorului ca asteapta de urgenta reluarea productiei si a indeplinirii integrale a angajamentelor asumate prin contract, ca singura posibilitate a continuarii relatiilor contractuale, si ca va sprijini doar acei investitori si cumparatori care fac dovada bunei credinte in afacerea pe care au achizitionat-o de la statul roman", se mai arata in comunicat.
Cross Lander a achizitionat, in septembrie 2003, de la fosta Autoritate pentru Privatizare, pachetul majoritar de actiuni detinut de stat la ARO. -Firma americana s-a angajat sa achite 15,8 milioane dolari pentru pachetul de actiuni si pentru investitii, la care se adauga alte 11,4 milioane dolari in contul datoriilor si creditelor comerciale ale uzinei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.