Bursa de valori mobiliare din Viena ar putea urma, in acest an, o strategie de constituire a unei aliante de piete financiare din Europa Centrala, incluzand si Bursa de Valori Bucuresti, strategie care ar fi sustinuta de un eventual parteneriat cu bu
Bursa de valori mobiliare din Viena ar putea urma, in acest an, o strategie de constituire a unei aliante de piete financiare din Europa Centrala, incluzand si Bursa de Valori Bucuresti, strategie care ar fi sustinuta de un eventual parteneriat cu bursa din Varsovia, transmite AFP, citata de Mediafax. Acest parteneriat se inscrie intr-o "mare alianta a egalilor", pe care piata austriaca vrea sa o constituie cu bursele din statele central-europene care au aderat recent la Uniunea Europeana - Cehia, Slovenia, Slovacia - precum si din tari cu perspective de aderare pe termen mediu - Croatia, Bulgaria si Romania, a declarat Michael Buhl, membru in Consiliul de Administratie al bursei din Viena. Directorul general al Bursei de Valori Bucuresti, Stere Farmache, afirma ca este prematur orice comentariu legat de o eventuala propunere venita din partea bursei vieneze. "N-as putea sa comentez strategia bursei de la Viena. Strategia anuntata de noi este de a deveni cea mai importanta piata din regiune", a explicat Stere Farmache.
El a adaugat ca este de remarcat interesul in crestere pentru piata de capital romaneasca in perspectiva aderarii la Uniunea Europeana. Bursa de la Viena va lansa in parteneriat cu Bursa de Valori Bucuresti, in cursul primului trimestru al acestui an, un nou indice, numit ROTX.
Dolarul atinge pragul de 1,30 unitati per euro
Dolarul a atins, ieri, pe pietele asiatice, cel mai ridicat nivel fata de moneda unica europeana din ultimele doua luni, tranzactionandu-se la 1,3043 unitati fata de euro, pe baza asteptarilor investitorilor ca administratia americana va majora din nou dobanda de referinta, transmite Mediafax.
Euro se situeaza, astfel, cu 4,7 procente sub maximul istoric de 1,3670 atins in luna decembrie a anului trecut.
Moneda americana s-a apreciat, de asemenea, si fata de yenul japonez, pana la 102,60 yeni pentru o unitate, dupa ce cursul dolar/yen a atins, luni, cel mai scazut nivel din ultimii cinci ani, de 101,67 yeni pentru o unitate.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.