Miron Cozma se simte din ce in ce mai rau si a cerut conducerii Penitenciarului Craiova sa-i acorde ingrijiri medicale. Mai mult decat atat, avocatul sau, Viorel Dumitrescu, a declarat ca acesta arata deplorabil si ca cel mai bine ar fi transferarea
Miron Cozma se simte din ce in ce mai rau si a cerut conducerii Penitenciarului Craiova sa-i acorde ingrijiri medicale. Mai mult decat atat, avocatul sau, Viorel Dumitrescu, a declarat ca acesta arata deplorabil si ca cel mai bine ar fi transferarea lui la inchisoarea Rahova pentru a beneficia de tratamente corespunzatoare. Fostul lider al minerilor din Valea Jiului sufera de hipertensiune arteriala si cardiopatie ischemica iar, in ultima perioada, starea sanatatii sale s-a degradat. Ieri dimineata, "Luceafarul huilei" a fost adus la Judecatoria Sectorului 5, instanta care a luat in discutie cererea de contestatie la executarea mandatului emis dupa revocarea gratierii sale.
Potrivit Mediafax, instanta s-a sesizat, din oficiu, ca nu este competenta in acest caz, deoarece Cozma se afla in prezent la Craiova.
In consecinta, judecatorii au cerut declinarea competentei si trimiterea cauzei la Judecatoria Craiova. Aparatorul lui Cozma spune ca aceasta decizie este un "subterfugiu" pana cand Curtea de Apel Bucuresti va lua o decizie cu privire la decretul de gratiere si revocarea acestuia.
Administratia prezidentiala si SGG au depus, vinerea trecuta, o actiune comuna in justitie, prin care au cerut Curtii de Apel Bucuresti - Sectia a VIII-a de contencios administrativ si fiscal, constatarea nulitatii Decretului 1164 din decembrie 2004, privind gratierea unor persoane, intre care si Miron Cozma.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.