Activitatea Primariei Sectorului 2 poate fi blocata incepand din luna iunie, salariile insotitorilor persoanelor cu handicap nu vor mai putea fi platite decat in primul trimestru al anului, iar investitiile in infrastructura nu vor mai fi facute asa
Activitatea Primariei Sectorului 2 poate fi blocata incepand din luna iunie, salariile insotitorilor persoanelor cu handicap nu vor mai putea fi platite decat in primul trimestru al anului, iar investitiile in infrastructura nu vor mai fi facute asa cum au fost programate.
Acestea sunt doar cateva dintre consecintele introducerii cotei unice de impozitare de 16 la suta ce vor atrage dupa sine diminuarea bugetului local al sectorului 2 cu circa 45 la suta.
Anuntul a fost facut ieri de primarul Neculai Ontanu care a precizat ca intr-o situatie asemanatoare se afla si alte primarii din tara.
"Introducerea noii cote de impozitare va determina o decapitalizare a bugetelor locale cu peste 53.590 miliarde lei, beneficii avand doar persoanele cu salarii mari si foarte mari. Cota unica de impozitare va duce, totodata, la cresterea preturilor, la sporirea masiva si rapida a importurilor, la dezechilibrarea balantei de plati externe si scaderea rezervei valutare. Sunt convins ca, la nivelul Guvernului, aceasta situatie trebuie avuta in vedere pentru a suplimenta bugetele locale", a declarat primarul sectorului 2.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.