Premiera pe piata constructorilor auto din Romania. Pentru prima data, un model este chemat in service pentru probleme care ar putea aparea in timul exploatarii. Astfel, constructorul Dacia Group Renault baga in service peste 15.000 de autovehicule L
Premiera pe piata constructorilor auto din Romania. Pentru prima data, un model este chemat in service pentru probleme care ar putea aparea in timul exploatarii. Astfel, constructorul Dacia Group Renault baga in service peste 15.000 de autovehicule Logan pentru o serie de verificari tehnice legate de fixarea cricului, a afirmat, ieri, Silviu Sepciu, purtatorul de cuvant al grupului.
"In total, am retras 15.169 de masini Logan, fabricate in perioada 23 august-20 noiembrie, pentru un control preventiv legat de o eventuala lipsa de rigiditate a tijei de sustinere a cricului", a declarat Sepciu. "Acolo unde s-au constatat probleme, cricul a fost inlocuit", a precizat purtatorul de cuvant al companiei Dacia. Dintre vehiculele retrase, 2.800 fusesera exportate, in special in Europa de Est. "Decizia, o premiera in Romania, subliniaza seriozitatea si responsabilitatea constructorului", a mai afirmat Sepciu.
Dina Stoica din Directia de Comunicare a Dacia Group Renault ne-a declarat ca vor fi verificate si 2.300 de Logan care ar putea necesita reamplasarea cablajului motor si alte 2.500 la care ar putea fi repozitionat calculatorul de bord.

300 de masini vandute zilnic
Potrivit purtatorului de cuvant al companiei de la Pitesti, retragerea autovehiculelor (cheltuielile fiind suportate in intregime de constructorul auto) nu va afecta vanzarile acestui model. De la lansare, la inceputul lunii septembrie, au fost vandute 23.000 de unitati Logan, existand, deja, comenzi pentru alte 18.000 de bucati - dublul cifrei estimate initial.
Destinata initial tarilor din afara Europei Occidentale, modelul va fi vandut, de asemenea, si in Europa de Vest, incepand din iunie 2005, a precizat Jacques Abot, directorul comercial al uzinei de la Pitesti. Potrivit lui Abot, uzina produce, in prezent, 300 de unitati Logan pe zi si se intentioneaza ca din februarie sa se treaca la o productie zilnica de 500 de unitati.
Achizitionata in 1999 de constructorul francez, Dacia a vandut in total peste 95.000 de unitati, in 2004, in crestere cu 38,6 la suta comparativ cu anul precedent. Cu putin peste 80.000 de vehicule vandute in Romania, constructorul a castigat o cota de piata de 46 la suta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.