Societatea Impact a fost, ieri, protagonista unei noi premiere pe piata bursiera din Romania, prin deschiderea sedintei de tranzactionare a drepturilor de preferinta asupra actiunilor noi emise. Investitorii care cumpara drepturi de preferinta Impact
Societatea Impact a fost, ieri, protagonista unei noi premiere pe piata bursiera din Romania, prin deschiderea sedintei de tranzactionare a drepturilor de preferinta asupra actiunilor noi emise. Investitorii care cumpara drepturi de preferinta Impact pot sa subscrie la majorarea de capital a societatii, de 75,4 miliarde lei, la valoarea de 2.000 de lei pe actiune. Numarul minim de drepturi, de preferinta necesar pentru a subscrie o actiune noua, este de sapte.
Rata de subscriere de actiuni noi in baza drepturilor de preferinta este de 15 actiuni pentru 100 de optiuni. Tranzactionarea in premiera a "optiunilor" mobiliare ale unui constructor de case este "o forma de recunoastere a faptului ca piata de capital si piata imobiliara formeaza tandemul celor mai fierbinti piete in 2005", este de parere Dan Ioan Popp, presedintele Impact.
Acesta estimeaza ca pretul unui drept de preferinta Impact pe piata de capital ar putea ajunge la 650-680 lei. Septimiu Stoica, vicepresedintele Comitetului Bursei, sustine ca tranzactionarea drepturilor de preferinta sporeste portofoliul de produse de la Bursa de Valori, dar si castigurile bursei si ale brokerilor. Drepturile de preferinta tranzactionate sub simbolul IMPR01 au realizat, deja, spre deschiderea sedintei de ieri, un rulaj de 606 milioane de lei, conform SSIF Prime Transaction. Astfel, pana spre ora 11.00, s-au tranzactionat peste 785.000 de drepturi la un pret mediu de 772 lei pe drept.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.