Piata bursiera a evoluat, ieri, in aceleasi coordonate ca la sfarsitul saptamanii trecute. Indicii bursieri si-au mentinut variatiile reduse, BET-FI fiind singurul indicator care a inregistrat o usoara scadere de 0,86 la suta. Valoarea tranzactionata
Piata bursiera a evoluat, ieri, in aceleasi coordonate ca la sfarsitul saptamanii trecute. Indicii bursieri si-au mentinut variatiile reduse, BET-FI fiind singurul indicator care a inregistrat o usoara scadere de 0,86 la suta. Valoarea tranzactionata a depasit 336 miliarde lei, sedinta caracterizandu-se printr-o lichiditate ridicata, in conditiile in care putem vorbi deja despre o usoara crestere per ansamblu a pietei.
Titlurile Carbid-Fox au trecut pe prima pozitie la nivelul cursurilor de tranzactionare, cu o crestere de 11,92 la suta pana la1,690 lei pe actiune. De la prima categorie, la fel ca in saptamana trecuta, titlurile Oltchim au inregistrat cea mai buna evolutie de curs, urcand pana la 2,880 lei pe actiune, in crestere cu 5,88 la suta.
In ceea ce priveste titlurile SNP Petrom si SIF5 Oltenia s-au mentinut cotatiile de la inceputul sedintei de tranzactionare.
Astfel, SNP a inregistrat o apreciere de 2,65 la suta la nivelul de 3,870 lei pe actiune, in timp ce SIF5 se mentine la 10.700 lei pe actiune, unde avem o crestere de 1,9 la suta.
SNP, ale carui actiuni au fost reluate ieri la tranzactionare, ramane titlul cu cel mai mare rulaj, deruland tranzactii in valoare de circa 68 miliarde lei, urmat de Banca Transilvania, cu un rulaj de 52 miliarde lei.
Dintre SIF-uri, SIF 5 si SIF 2 s-au aflat in top, fiecare cu rulaje apropiate de peste 22 miliarde lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.