Politica guvernamentala din Romania este responsabilitatea Executivului validat de catre Parlament si nu a FMI, a declarat, ieri, la Budapesta, premierul Calin Popescu Tariceanu, ca reactie la afirmatiile reprezentantului FMI in Romania, Graeme Justi
Politica guvernamentala din Romania este responsabilitatea Executivului validat de catre Parlament si nu a FMI, a declarat, ieri, la Budapesta, premierul Calin Popescu Tariceanu, ca reactie la afirmatiile reprezentantului FMI in Romania, Graeme Justice, privind recalcularea pensiilor. "Nu FMI face politica in Romania, ci Guvernul roman validat de Parlament. Cred ca nu este problema FMI sa ne dea sfaturi cu ce programe sa punem in aplicare sau nu. E un angajament al Guvernului pe care-l conduc sa faca recalcularea pensiilor si il voi duce la bun sfarsit, in acest an", a spus Tariceanu. Potrivit agentiei Dow Jones, reprezentantul FMI in Romania, Graeme Justice, sustine ca inceperea majorarii pensiilor nu ar trebui sa aiba loc in acest an, deoarece "situatia fiscala nu o permite, fiind deja luate prea multe decizii care afecteaza bugetul in acest an".

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.