Marea Britanie figureaza intre primele destinatii prezidentiale, Traian Basescu dand curs invitatiei premierului Tony Blair de a face o vizita oficiala la Londra la sfarsitul acestei luni. Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Quinton Quayle, s-a
Marea Britanie figureaza intre primele destinatii prezidentiale, Traian Basescu dand curs invitatiei premierului Tony Blair de a face o vizita oficiala la Londra la sfarsitul acestei luni. Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Quinton Quayle, s-a intalnit ieri cu presedintele Basescu, caruia i-a adresat invitatia, din partea primului-ministru britanic, iar aceasta a fost acceptata. Pe agenda oficiala vor figura intalniri cu oameni de afaceri interesati de investitii in Romania, dar si cu parlamentari britanici.
Discutiile cu Tony Blair vor viza securitatea din zona Marii Negre si rolul celor doua fregate britanice achizitionate de Marina Romana, cooperarea militara romano-britanica in Irak si Afganistan, precum si sprijinul acordat de autoritatile de la Londra pentru lupta impotriva coruptiei. Ambasadorul Quayle a precizat, pentru Mediafax, ca Marea Britanie este gata sa ajute Romania in lupta impotriva coruptiei, declaratia in acest sens a presedintelui Basescu fiind considerata una importanta, mai ales in perspectiva integrarii europene.
Ideea privind axa Bucuresti - Londra - Washington nu este una retorica, ci este vorba despre un parteneriat strategic, o cooperare practica, din care vrem sa facem un exemplu de succes, a mai spus Quinton Quayle.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.