Printr-un acord incheiat in noiembrie 2003 intre Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca din Romania si Organizatia Internationala a Muncii din Franta, persoane cu cetatenie romana pot pleca la lucru in Franta la schimb cu cetateni francezi care vin
Printr-un acord incheiat in noiembrie 2003 intre Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca din Romania si Organizatia Internationala a Muncii din Franta, persoane cu cetatenie romana pot pleca la lucru in Franta la schimb cu cetateni francezi care vin sa lucreze in Romania. Cele doua organizatii tin evidenta unei baze de date comune cu persoane specializate in diverse domenii din Romania si Franta. Sunt situatii in care lucratorii pot gasi pe cont propriu posturi anume in care doresc sa lucreze, sarcina organizatiilor fiind atunci de a stabili conformitatea cu cerintele acordului. In cazurile in care acest lucru nu se intampla, OMFM si OMI se ocupa de gasirea de angajatori care pot sa primeasca stagiarii.
In ambele situatii, organizatiile se angajeaza sa elibereze autorizatiile necesare si sa faciliteze obtinerea vizei, astfel incat sederea sa fie legala. Stagiarii efectueaza vizita medicala la angajator si sunt informati cu privire la conditiile de sedere si de munca din cele doua state.
Ei au obligatia sa declare ca nu-si vor prelungi sederea in statul gazda peste perioada autorizata.
Documentele necesare candidatului roman se pot descarca de pe internet de la www.omfm.ro, sectiunea Centrul de Informare si Documentare, dupa care, alegand Franta, se gaseste in josul paginii Protocolul de aplicare al Acordului romano-francez privind schimbul de stagiari din 11 ianuarie 2005.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.