Biserica nu este de acord cu actele medicale precum cel din cazul Adrianei Iliescu, cea mai varstnica gravida din lume, care, duminica dimineata, a dat nastere unei fetite. PS Ciprian Campineanul, episcop vicar patriarhal, a declarat, ieri, ca Biseri
Biserica nu este de acord cu actele medicale precum cel din cazul Adrianei Iliescu, cea mai varstnica gravida din lume, care, duminica dimineata, a dat nastere unei fetite. PS Ciprian Campineanul, episcop vicar patriarhal, a declarat, ieri, ca Biserica nu va incuraja aceste acte medicale si ca ceea ce s-a petrecut cu Adriana Iliescu, in varsta de 67 de ani, este ''un act egoist, de interventie in legile naturale''. La ora actuala, Comisia de Bioetica a Bisericii Ortodoxe Romane lucreaza la o reglementare privind reproducerea asistata.
Pe de alta parte, Alin Stanescu, consilier in Ministerul Sanatatii (MS), a precizat ca MS nu va dezvolta programe si nu va incuraja actele medicale de acest gen: ''Exista la Parlament un proiect de lege privind reproducerea care prevede si constituirea unei comisii de specialisti care, probabil, va stabili si varsta pana la care o femeie poate da nastere unui copil. Despre cazul Adrianei Iliescu, MS a aflat din presa. De altfel, nu exista, in prezent, nici o lege care sa-i oblige pe medici sa aduca la cunostinta MS astfel de cazuri''.
Conform proiectului de act normativ, tehnicile de reproducere umana asistata medical sunt interzise in cazurile de infertilitate datorate varstei, informeaza MS.
Comisia Europeana are reglementari stricte in ceea ce priveste reproducerea. In Franta, varsta maxima pentru reproducere asistata este de cel mult 45 de ani.
Eliza Maria, fetita Adrianei Iliescu, se simtea bine, ieri dupa-amiaza. Micuta respira fara aparate, iar medicii o pregatesc pentru terapia de recuperare a greutatii. La nastere, Eliza Maria a avut 1,4 kilograme, iar externarea va fi facuta numai dupa ce greutatea va depasi 2.000 de grame. Si proaspata mamica se simte bine.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.