Cotatia aurului ar putea creste pentru a doua saptamana consecutiv, in conditiile in care scumpirea energiei va duce la scaderea profiturilor companiilor, generand sporirea atractivitatii metalului pretios ca alternativa pentru investitori, in defavo
Cotatia aurului ar putea creste pentru a doua saptamana consecutiv, in conditiile in care scumpirea energiei va duce la scaderea profiturilor companiilor, generand sporirea atractivitatii metalului pretios ca alternativa pentru investitori, in defavoarea actiunilor emise de companiile listate la bursa, relateaza Bloomberg.
La inceputul lunii decembrie a anului trecut, cotatia aurului era de 458,70 de dolari pe uncie, cel mai ridicat nivel din ultimii 16 ani, in timp ce pretul petrolului crescuse pana la nivelul record de 55,67 de dolari pe baril.
"Un pret mai mare al petrolului va afecta cresterea economica, ceea ce va favoriza cresterea cererii de aur", a afirmat Philip Klapwijk, presedinte al societatii GFMS, din Londra.
Cotatia aurului, pentru livrare in decembrie, a crescut, saptamana trecuta, cu 3,5 dolari pana la 423 de dolari pe uncie, aceasta fiind prima crestere din ultimele trei saptamani.
Pretul petrolului ar putea creste pentru a treia saptamana consecutiv pe fondul temerilor potrivit carora productia OPEC (Organizatia tarilor exportatoare de petrol) va fi redusa, iar sabotajele din Irak vor duce la suspendarea productiei din aceasta tara.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.