In premiera pentru hocheiul autohton, presedintele Romaniei a fost prezent, ieri, la finala Cupei Romaniei, Traian Basescu urmarind din tribunele Patinoarului "Mihai Flamaropol", alaturi de reprezentantii FRHG si de presedintele COSR, Octavian Morari
In premiera pentru hocheiul autohton, presedintele Romaniei a fost prezent, ieri, la finala Cupei Romaniei, Traian Basescu urmarind din tribunele Patinoarului "Mihai Flamaropol", alaturi de reprezentantii FRHG si de presedintele COSR, Octavian Morariu, confruntarea dintre eternele rivale Steaua si SC Miercurea Ciuc. La capatul unui meci dramatic, presarat cu faze de mare spectacol, dar si cu emotiile prelungirilor, Steaua s-a impus, cu 4-3 (0-0, 3-2, 0-1, 1-0), gratie "golului de aur" inscris de ucraineanul Andrusenko. Finalul intalnirii a consemnat, din pacate, si un scandal provocat de "ciucani" pe motiv ca au fost furati de arbitri. In semn de protest pentru ca le-au fost anulate doua goluri in ultima parte a meciului, capitanul echipei SC Miercurea Ciuc, Endre Kosa, a luat trofeul inmanat de presedintele COSR si i l-a dat ostentativ arbitrului Molnar. De altfel, vicepresedintele FRHG si patronul gruparii "ciucane", Janos Kurko, a sustinut ca echipa sa a fost dezavantajata clar. "Nici in fata presedintelui Romaniei nu s-au abtinut sa ne fure! E prea mult. Arbitrii nu fura ca asa vor ei, ci sunt sustinuti de cei din conducerea federatiei", a punctat Kurko, dupa care a adaugat: "Numai din respect pentru presedinte nu am retras echipa de pe teren." In replica, presedintele Comisiei de Arbitri din FRHG, Marian Dinu, a declarat ca ambele goluri au fost anulate corect: "La primul gol, arbitrul fluierase inainte ca pucul sa intre in poarta, iar la al doilea, Elekes se afla in suprafata de protectie a portarului." La randul sau, antrenorul stelist Marius Gliga a spus ca este obisnuit cu astfel de reactii din partea celor de la Miercurea Ciuc: "Nu stiu sa piarda! Anul trecut, nu am castigat nici un trofeu si nu am acuzat pe nimeni, dar fiecare e liber sa spuna ce vrea." Sa mai mentionam ca, desi a fost invitat sa ofere trofeul castigatorilor, Basescu a declinat oferta in favoarea presedintelui COSR, precizand: "Oamenii de sport trebuie sa fie in mijlocul sportivilor."
Revenind la intalnire, trebuie sa precizam ca, in ciuda temperaturii scazute, mercurul termometrului indicand in tribune cu mult mai putin decat afara, cei peste 3500 de spectatori, printre care s-au aflat si componentele lotului olimpic de gimnastica, in frunte cu antrenorul Octavian Belu, s-au incalzit destul de repede, numeroasele faze de poarta ridicand in picioare cele doua galerii. Dupa ce tripla campioana olimpica de la Atena, Catalina Ponor, a dat lovitura de incepere, prima repriza a consemnat un echilibru aproape perfect, doar portarii iesind la rampa prin interventii spectaculoase. In partea a doua, oaspetii au deschis rapid scorul prin Moldovan, iar dupa alte doua minute, Kosa a marit diferenta la 2-0. Cand zarurile pareau aruncate, militarii s-au trezit din "pumni" si au prelaut conducerea cu 3-2, gratie reusitelor parafate de Adorjan, Lupascu si Emilianenko, care l-au transformat in numai cateva minute din inger in demon pe portarul slovac Hricina. In ultima repriza, acelasi Moldovan egaleaza situatia pe tabela. Mai activi in prelungiri, elevii antrenorului Marius Gliga reusesc lovitura de gratie printr-un alt ucrainean, Andrusenko speculand prompt o bresa din apararea oaspetilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.