Dupa tensiunile interne pe care le-a provocat declaratia semnata de liderii social-democrati din Ardeal, presedintele PSD Cluj, Ioan Rus, a revenit, ieri, intr-un interviu acordat Mediafax, reluand vechea tema a reformarii partidului si respingand id
Dupa tensiunile interne pe care le-a provocat declaratia semnata de liderii social-democrati din Ardeal, presedintele PSD Cluj, Ioan Rus, a revenit, ieri, intr-un interviu acordat Mediafax, reluand vechea tema a reformarii partidului si respingand ideea unei conduceri bicefale a partidului. PSD nu are nevoie de o conducere multicefala, care sa reprezinte unele grupuri sau curente, ci are nevoie de un presedinte care sa-i reprezinte pe toti membrii de partid, a afirmat liderul PSD Cluj, Ioan Rus.
"Nu cred ca o conducere <> formata din Ion Iliescu si Adrian Nastase ar fi benefica unei reforme profunde a partidului. Nu ne aflam in fata unei dileme <>. Este absurd sa asteptam ca Ion Iliescu, fondatorul partidului, sa fie si marele sau reformator.
Insa cred ca cel mai mare partid politic din Romania are nevoie de un lider puternic, care sa aiba capacitatea de a lua decizii curajoase si hotararea de a le pune in aplicare.
Trebuie sa intelegem faptul ca, intr-un grup, o singura persoana nu poate sa impuna schimbari majore. Adrian Nastase a dus la modernizarea partidului pana in punctul in care se afla astazi, este un lider cu o mare capacitate de polarizare politica si are o influenta externa consistenta", a declarat Rus.
Liderul PSD a evocat si vestita sedinta-maraton, in care Ion Iliescu si-a facut simtita reintoarcerea in partid: "Sedinta a durat mai bine de noua ore, iar tensiunea si incordarea s-au facut simtite in mai multe momente ale intalnirii. Cred ca totul a pornit dintr-un reflex emotional, generat de imposibilitatea de acceptare a contestarii."
Intrebat daca fostul presedinte
i-a solicitat o intalnire pe tema declaratiilor sale vizand imposibilitatea reformarii partidului sub conducerea sa, Rus a negat si adaugat ca nu considera ca afirmatiile sale au nevoie de clarificari: "Nu mi-a cerut. Oricum, nu consider ca declaratiile mele necesita clarificari suplimentare. Reforma partidului nostru nu se mai poate face in spatele usilor inchise, trebuie sa fie transparenta."
Liderul social-democratilor clujeni a precizat ca a dorit sa dea, alaturi de colegii sai, un semnal ca liderii unei treimi din organizatiile judetene ale partidului sunt preocupati de evolutia acestuia in spatiul politic romanesc, dar si ca partener al fortelor politice de stanga din Europa. "Aceasta initiativa nu trebuie sa duca la interpretari care sa favorizeze concluzii de tip segregationist sau de enclavizare a organizatiilor din Transilvania si Banat", a tinut sa precizeze Rus.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.