Patronul grupului austriac Holzindustrie Schweighofer, Gerald Schweighofer, se declara nemultumit de administratia locala din Sebes si sustine ca nu va mai investi in zona pana cand institutia nu-si va indeplini promisiunile facute.
El a afirm
Patronul grupului austriac Holzindustrie Schweighofer, Gerald Schweighofer, se declara nemultumit de administratia locala din Sebes si sustine ca nu va mai investi in zona pana cand institutia nu-si va indeplini promisiunile facute.
El a afirmat ca, desi conducerea Primariei Sebes a promis de mai multe ori ca va construi un drum de acces spre platforma industriala pe care se afla combinatul de cherestea, reprezentantii institutiei nu-si respecta promisiunea facuta inainte de inceperea investitiei companiei austriece.
"Momentan, nu vom mai investi in Sebes pana nu vom rezolva problemele cu municipalitatea. Se fac promisiuni, dar nu se respecta, desi suntem unul dintre cei mai mari investitori din zona, iar reprezentantilor Primariei nu le pasa daca investitorii sunt sau nu multumiti", a spus Schweighofer.
In acelasi timp, patronul austriac sustine ca reprezentantii administratiei locale din Sebes au fost de acord cu construirea in apropierea platformei industriale a unui gard pana aproape de mijlocul drumului, ridicarea unui zid de beton pe terenul unde se afla conducta de apa si introducerea unei tevi de gaz, fara sa se tina cont de traficul greu din aceasta zona si de sistematizare.
Gerald Schweighofer a enumerat si alte angajamente luate de Primaria din Sebes si ramase neonorate, printre care infiintarea statiei meteo si locurile de parcare delimitate pentru societate in alta zona a orasului, unde firma doreste sa demareze un alt proiect.
In replica, primarul municipiului Sebes, Alexandru Dancila, sustine ca Primaria a avut si are o deschidere totala fata de investitorii straini.
Referitor la problemele legate de infrastructura, edilul sustine ca in zona exista un drum de acces de patru metri latime, iar administratia locala nu dispune de teren pentru a amenaja un alt drum de acces.
Mai mult, Alexandru Dancila sustine ca au fost purtate discutii cu doua firme din zona pentru un schimb de teren intre Primarie si acestea pentru a putea fi construit un alt drum, dar cele doua firme nu au inaintat documentatiile necesare.
Investitia realizata in municipiul Sebes de Holzindustrie Schweighofer se cifreaza la peste 75 de milioane de euro, doua treimi din aceasta suma reprezentind valoarea utilajelor tehnologice.
Platforma industriala de prelucrare a lemnului se intinde pe o suprafata de aproximativ 34 de hectare, avand o capacitate maxima de prelucrare de un milion de metri cubi de busteni pe an.
Fabrica are 460 de angajati si o cifra de afaceri estimata pentru acest an de aproape 100 de milioane de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.