Mittal Steel, principalul producator mondial de otel, a semnat un acord de cumparare a 37,17 la suta din actiunile unei companii siderurgice din China, pentru 314 milioane de dolari, patrunzand astfel pe cea mai puternica piata metalurgica din lume,
Mittal Steel, principalul producator mondial de otel, a semnat un acord de cumparare a 37,17 la suta din actiunile unei companii siderurgice din China, pentru 314 milioane de dolari, patrunzand astfel pe cea mai puternica piata metalurgica din lume, transmite Mediafax.
Preluarea pachetului de actiuni la Hunan Valin Steel Tube & Wire, o divizie a Valin Iron & Steel Group, numarul opt in sectorul metalurgic din China, ar oferi grupului Mittal, condus de miliardarul Lakshmi Mittal, acces pe piata din regiunea sudica a Chinei, departe de dominatia producatorului local Baosteel.
Acordul va fi supus aprobarii autoritatilor de reglementare din domeniu. In perioada ianuarie-septembrie 2004, Valin Group a livrat cinci milioane de tone de produse din otel, inregistrand un profit net de 85 de milioane de dolari, pe baza unor vanzari de 1,9 miliarde de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.