Actrita Catherine Deneuve, audiata ca martor in cadrul anchetei privind grupul media algerian Khalifa, a recunoscut ca a fost retribuita in doua ocazii in schimbul participarii sale la evenimentele organizate de aceasta societate, potrivit unui artic
Actrita Catherine Deneuve, audiata ca martor in cadrul anchetei privind grupul media algerian Khalifa, a recunoscut ca a fost retribuita in doua ocazii in schimbul participarii sale la evenimentele organizate de aceasta societate, potrivit unui articol publicat ieri de cel mai important cotidian francez, "Le Monde".
"Sunt de acord cu comentariile aparute in acest ziar, care sunt apropiate de ceea ce gandesc", a spus avocatul actritei, Herve Temine, care s-a declarat "ingrozit de consecintele nebanuite ale violarii secretului judiciar". "Sunt linistit deoarece nici o infractiune penala nu a fost comisa. Cred ca ar trebui sa se inceteze sa se faca atingere imaginii lui Catherine Deneuve si lui Gerard Depardieu", a adaugat el.
Potrivit ziarului Le Monde, Catherine Deneuve, audiata la 5 si 14 ianuarie de politistii insarcinati cu ancheta, ar fi recunoscut ca a primit 45.700 de euro pentru a asista, in 2002, la un meci de fotbal dintre echipa Olympique Marseille si selectionata nationala a Algeriei cu prilejul festivitatilor de lansare a postului Khalifa TV, canal de televiziune infiintat de omul de afaceri algerian Abdelmoumen Rafik Khalifa.
In cadrul primei audieri, actrita ar fi negat faptul ca ar fi fost platita. Actorul Gerard Depardieu, audiat si el ca martor, ar fi recunoscut, in schimb, ca a primit suma de 30.500. Politistii din brigada financiara desfasoara o ancheta privind presupuse deturnari de fonduri in cadrul grupului media Khalifa. O ancheta penala privind o eventuala "bancruta, abuzuri de bunuri sociale si spalare" de bani a fost declansata, in 2003, impotriva unor societati apartinand grupului media algerian. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.