Creatorul de moda Rudolph Moshammer, un star excentric al vietii mondene germane, a fost ucis la sfarsitul saptamanii trecute in vila sa dintr-un cartier luxos al orasului München, relateaza presa internationala citandu-i pe anchetatorii car
Creatorul de moda Rudolph Moshammer, un star excentric al vietii mondene germane, a fost ucis la sfarsitul saptamanii trecute in vila sa dintr-un cartier luxos al orasului München, relateaza presa internationala citandu-i pe anchetatorii care se ocupa de acest caz. "Totul indica faptul ca este vorba despre o omucidere", a precizat procurorul Peter Boie, explicand ca victima prezenta urme de violenta la nivelul gatului. De asemenea, autopsia a dezvaluit faptul ca designerul a fost ucis prin strangulare cu cablul telefonic care fusese gasit aruncat peste capul acestuia.
Conform declaratiilor lui Harald Pickert, seful echipei care ancheteaza acest omor, corpul creatorului a fost descoperit in camera sa, vineri dimineata, putin dupa ora 8.00, de catre sofer. Moshammer a fost vazut in viata, ultima data, joi, in jurul orelor 21.00, cand, dupa ce a luat cina intr-un restaurant de lux din München, s-a urcat la volanul Rolls-Royce-ului sau de culoare neagra. "Cel mai probabil a fost ucis putin dupa miezul noptii", a declarat purtatorul de cuvant al politiei, care a precizat ca nu exista elemente care sa conduca spre varianta unui jaf, pentru ca din casa creatorului nu au disparut bani sau obiecte de valoare, sau spre cea a unei altercatii intre victima si agresor.
Vanzatorul de frumusete si tinerete
Rudolph Moshammer, un homosexual inalt si corpolent, era una dintre cele mai iubite figuri din peisajul monden german, reusind sa atraga atentia mai ales prin creatiile sale excentrice, coafura sa impozanta inspirata de cea a regelui Ludovic al II-lea, glumelor sale usturatoare, pe alocuri, dar si datorita catelusei sale adorate, Daisy, un Yorkshire terrier, intotdeauna coafata in tendite. Creatiile sale vestimentare erau pur si simplu adorate de catre vedetele si oamenii obisnuiti din tara sa natala. "Creatiile mele sunt mai mult decat niste simple haine. In realitate, eu vand frumusete si tinerete", spunea neobisnuitul designer, care era un client fidel al clinicelor de infrumusetare si chirurgie plastica si care lua zilnic vitamine pentru a se mentine in forma. Printre clientii lui s-au numarat o serie de personalitati politice si artistice precum Arnold Schwarzenegger, actualul guvernator al Californiei, regele Karl Gustav al Suediei, tenorul Jose Carreras sau actorul Richard Chamberlain. Moshammer sustinea ca s-a nascut pe 27 decembrie 1945, dar un tribunal austriac avea sa constate, cu ocazia unei incalcari a regulilor de circulatie, ca acesta venise pe lume, in realitate, cu cinci ani mai devreme, pe 27 septembrie 1940. El era atat de iubit in Germania si pentru ca, atunci cand nu mergea la petreceri sau nu realiza obiecte de vestimentatie, isi petrecea timpul ajutandu-i pe boschetarii orasului in care locuia, ducandu-le adesea alimente chiar sub podurile pe sub care acestia isi faceau veacul. In urma cu trei ani, Moshammer a scos la licitatie un obiect care ii era extrem de drag, o camasa pe care o purtase Napoleon la Waterloo, iar banii obtinuti din vanzarea acesteia, aproximativ 70.000 de dolari, i-a donat oamenilor fara adapost.
Designerul isi comercializa creatiile excentrice, realizate din blana, casmir si matase si care costau de la cateva sute pana la cateva mii de euro fiecare, in magazinul sau din München, botezat semnificativ "Carnavalul din Venetia". In weekendul trecut, admiratorii creatorului au venit aici cu flori si lumanari. La scurt timp dupa ce acest asasinat a fost dat publicitatii, filiala germana a gigantului NestlÈ a anuntat oprirea campaniei sale publicitare, in care Moshammer si cainele sau "laudau" gustul delicios al unui capucino, si si-a exprimat "cele mai profunde regrete" fata de moartea brutala a celebrului designer. In ceea ce o priveste pe catelusa Daisy, aceasta a fost incredintata, deocamdata, soferului, unul dintre cei mai de incre-dere oameni ai regretatului creator.
Asasinul a fost prins
Presupusul asasin al lui Rudolph Moshammer a fost retinut sambata seara, iar in cursul zilei de ieri acesta si-a recunoscut fapta, au precizat ieri, intr-o conferinta comuna, Politia si Parchetul din München. Tanarul, un irakian in varsta de 25 de ani, a fost depistat pe baza probelor de ADN prelevate de la domiciliul stilistului. Anchetatorii au mai precizat ca, dupa toate informatiile, creatorul de moda, care se deplasa cu masina spre casa, l-a intalnit pe Herisch A. undeva in apropierea garii centrale din München si ar fi convenit cu acesta ca "pentru suma de 2000 de euro sa intretina raporturi sexuale", a explicat Harald Pickert, seful echipei de anchetatori. Mai tarziu, dupa ce actul sexual s-a consumat in vila creatorului, Moshammer ar fi refuzat sa-i plateasca irakianului suma mai sus mentionata. Dupa toate aparentele, acesta este motivul pentru care irakianul, care traieste in Germania din 2001 si care are mari dificultati financiare, l-ar fi atacat si apoi ucis pe stilist. "Totul s-a petrecut extrem de repede, astfel ca Moshammer nu a avut nici o sansa in lupta cu adversarul sau, care este, de altfel, si mult mai tanar", a mai spus Pickert. Amprenta genetica a presupusului ucigas a fost conservata intr-o banca nationala de date in urma unei ''infractiuni sexuale", savarsite in cursul anului trecut, ocazie cu care Herisch A. a livrat voluntar un esantion de ADN. El a fost arestat sambata noapte in apartamentul sau, fara sa opuna rezistenta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.