Identificarea proprietatilor lui Corneliu Iacubov si punerea acestora sub sechestru a fost demarata sambata, de politistii de la departamentele economic si judiciar din cadrul IJP Bacau, in baza unei ordonante emise de procurorii Parchetului Inaltei
Identificarea proprietatilor lui Corneliu Iacubov si punerea acestora sub sechestru a fost demarata sambata, de politistii de la departamentele economic si judiciar din cadrul IJP Bacau, in baza unei ordonante emise de procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ).
Potrivit politistilor, inventarul acestora se intinde pe nu mai putin de 13 pagini si cuprinde atat imobile, terenuri, cat si actiuni la diverse societati, dintre care unele au fost desfiintate in decursul ultimelor luni.
Situatia prezentata politiei bacauane in lista transmisa de Parchetul instantei supreme trebuie confruntata cu realitatea, in acest scop facandu-se verificari in teren.
De asemenea, Parchetul a solicitat, printre altele, instituirea sechestrului asigurator asupra apartamentelor detinute de Corneliu Iacobov, Toader Gaureanu, Eugen Poenaru si Adrian Galofteanu.
In ceea ce-l priveste pe Iacubov, politistii au avut, insa, surpriza de a constata ca nu prea au pe ce pune sechestru, avand in vedere ca pe numele magnatului mai figureaza doar cateva firme, printre care Turistica SRL, "proprietara" a vilei din Eforie Sud, pusa deja sub sechestru asiguratoriu. Explicatia acestui lucru ar putea fi faptul ca, in urma divortului de sotia sa, Geanina, acesteia i-a revenit cea mai mare parte din bunurile afaceristului.
In privinta celorlalte bunuri ale familiei Iacubov, in Bacau se mai afla un apartament de lux, o vila in oras si alta intr-o comuna apropiata, precum si un hotel. Deocamdata, politistii inventariaza doar bunurile care se afla oficial in proprietatea lui Iacubov.
La 14 ianuarie, bunurile mobile si imobile din judetul Constanta, printre care Hotelul Scandinavia din Mamaia, un imobil din Eforie Sud si 30 la suta din actiunile societatii Miniera SA, din Medgidia, au fost puse sub sechestru de politistii inspectoratului. Masura a fost luata in baza ordonantei emise de procurorii PICCJ la data de 12 ianuarie, potrivit careia se solicita punerea sub sechestru a bunurilor mobile si imobile ale tuturor celor 19 persoane invinuite in cazul RAFO Onesti, printre care si Corneliu Iacubov si Ovidiu Tender.
Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost convocat la Parchetul instantei supreme, astazi, la ora 10,00, pentru a fi audiat in legatura cu privatizarea Rafo Onesti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.