Nu dupa investirea sa in functia de selectioner, ci chiar cu destul timp inainte de aceasta, Piturca a incercat sa dovedeasca tuturor ca este mult schimbat in bine, ca nu mai are aroganta din trecut, ca nu mai este la fel de ciufut, ranchiunos si van
Nu dupa investirea sa in functia de selectioner, ci chiar cu destul timp inainte de aceasta, Piturca a incercat sa dovedeasca tuturor ca este mult schimbat in bine, ca nu mai are aroganta din trecut, ca nu mai este la fel de ciufut, ranchiunos si vanitos, ca va sti sa se poarte cu jucatorii si nu va mai fi un tehnician de rit halagienesc, ca inclusiv cu presa a invatat sa aiba o relatie civilizata. Fara indoiala el a intuit inca din vara, cand a parasit Steaua si pe Gigi Becali, ca Iordanescu nu va mai face multi purici la Nationala si cam de atunci a inceput el sa pozeze in recent convertit la bun simt. Cea mai elocventa dovada ca el i-a tinut ghina lui Puiu si a pandit din umbra functia de selectioner este amanuntul ca el acceptase la un moment dat postul de antrenor al Universitatii Craiova, chiar il trimisese pe Fane Iovan in recunoastere pe acolo, dar cu conditia sa preia echipa abia din iarna, adica dupa meciurile pe care echipa noastra nationala trebuia sa le dispute in Cehia si Armenia. Iata ca i-a iesit pasienta, desi el foloseste cartile de joc in cu totul alt scop.
Ca joaca un teatru ieftin cand face pe prietenosul, jovialul si spasitul a fost absolut evident atunci cand s-a apucat sa vorbeasca despre Mutu, despre care a spus ca nu vede rostul unei eventuale convocari a acestuia la apropiatul turneu de pregatire, ca el este suspendat si ca nu-l va putea utiliza in meciurile din primavara sau ca de fapt nici nu crede ca Adrian ar fi de acord sa participe la respectivul stagiu. In privinta acestui ultim detaliu suntem de acord ca Mutu n-ar prea fi avut cum sa raspunda la convocare si de aceea Piti devine cu atat mai penibil, intrucat, daca il ducea mintea si era cat de cat diplomat, putea sa spuna ca il cheama bucuros, ca in viziunea sa viitoarea echipa nationala trebuie construita in jurul lui Mutu, caci acesta, chiar daca nu putea fi prezent la turneul de pregatire, ar fi simtit, macar la nivel declarativ, un sprijin, un suport moral din partea noului selectioner. Astfel, Mutu va avea impresia ca este vazut ca un ciumat si ca Piturca s-a lasat influentat de acea celebra declaratie a presedintelui Traian Basescu, "Iordanescu a gresit atunci cand l-a luat pe Mutu cu echipa nationala in Armenia. Ar fi fost ca si cum eu l-as fi luat cu mine pe Miron Cozma cand am fost la Bruxelles". Mai mult decat atat, cel poreclit Satana a mai spus ca nu l-a putut felicita pe Mutu cu ocazia celei de a 26-a aniversari, deoarece acesta ar fi avut telefonul inchis si n-a putut sa dea de el. Ei bine, in acelasi timp Mutu declara ca a primit peste o suta de telefoane de la prietenii care au tinut sa-i transmita cate un "La multi ani".
Dar nu era necesar sa survina cele amintite mai sus pentru a ne pastra convingerea ca Piturca are caracter, infect, dar are. Pai, sa ne amintim, de exemplu, ce bun prieten era el cu Mihai Stoica si, mai ales, cu Gigi Becali pana acum jumatate de an, pe ultimul reusind sa-l faca sa se certe pana si cu verii sai. Dupa ce a plecat de la Steaua pe Gigi l-a acuzat ca nu are nimic in comun cu istoria Stelei, iar despre Meme a spus cam acelasi lucru, basca faptul ca ar fi un biet functionar care n-ar avea dreptul sa vorbeasca despre fotbal si despre echipa din Ghencea. Uitati-va la el, hal de om! Insa asta este numai inceputul, va veti convinge cat de curand, mai precis cu acel turneu de pregatire, cand vom vedea cati jucatori de la formatia lui Gigi Becali va convoca, asta in conditiile in care Steaua pregateste "dubla" cu Valencia din Cupa UEFA, mai avand in program si un meci amical cu Internazionale Milano cam in aceeasi perioada.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.