Surse de prestigiu din interiorul Vaticanului au declarat ca, incepand din 2006, savantii vor avea acces la documentele din arhivele secrete ale Vaticanului care cuprind perioada pontificatului papei Pius XI, intre 1922 - 1939, informeaza cotidianul
Surse de prestigiu din interiorul Vaticanului au declarat ca, incepand din 2006, savantii vor avea acces la documentele din arhivele secrete ale Vaticanului care cuprind perioada pontificatului papei Pius XI, intre 1922 - 1939, informeaza cotidianul italian La Repubblica. Aceasta noua dispozitie este data de papa Ioan Paul al II-lea, care doreste accelerarea procesului de punere la dispozitia savantilor a documentelor germane care privesc perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, perioada in care Biserica Catolica a fost condusa de papa Pius XII. Pana in acest moment se puteau consulta doar documente care erau datate inainte de 1922. Papa se afla de cateva saptamani in centrul unor polemici cu privire la o presupusa atitudine antisemita.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.