"Strawberry Fields", orfelinatul britanic care a inspirat faimosul single Beatles "Strawberry Fields Forever", va fi inchis curand, contrazicand predictia lui John Lennon, transmite Mediafax. In copilarie, lui Lennon ii placea sa se duca in parcul or
"Strawberry Fields", orfelinatul britanic care a inspirat faimosul single Beatles "Strawberry Fields Forever", va fi inchis curand, contrazicand predictia lui John Lennon, transmite Mediafax. In copilarie, lui Lennon ii placea sa se duca in parcul orfelinatului de la Woolton, in apropiere de Liverpool si sa se joace cu copiii de acolo. Locul i-a inspirat mai tarziu versurile hitului "Strawberry Fields Forever", compus in noiembrie 1966 si lansat pe 17 februarie 1967. Armata Salvarii a confirmat, joi, ca orfelinatul va fi inchis. Membrii British Beatles Fan Club i-au cerut vaduvei lui Lennon, Yoko Ono, sa intervina pentru a preveni inchiderea orfelinatului, devenit loc de pelerinaj pentru ei. In circumstante similare, in 1984, Ono a donat 50.000 de lire pentru salvarea institutiei. Viitorul orfelinatului, unde se afla in prezent numai trei copii, pare totusi definitiv compromis. Consiliul Municipal din Liverpool a anuntat ca nu are intentia de a salva inca o data "Strawberry Fields". (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.