PSD nu exclude declansarea procedurilor de suspendare a presedintelui Traian Basescu. Potrivit purtatorului de cuvant al PSD, Titus Corlatean, seful statului s-ar afla la originea propunerii facute, la Predeal, de catre deputatii PD privind initierea
PSD nu exclude declansarea procedurilor de suspendare a presedintelui Traian Basescu. Potrivit purtatorului de cuvant al PSD, Titus Corlatean, seful statului s-ar afla la originea propunerii facute, la Predeal, de catre deputatii PD privind initierea procedurii de revocare a presedintelui Camerei, Adrian Nastase. PSD considera ca decizia luata de deputatii PD, in privinta schimbarii presedintelui Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, este un atac politic, dirijat de presedintele Traian Basescu, impotriva PSD, prin care se urmareste desfiintarea opozitiei. Purtatorul de cuvant al PSD, a mai spus, citat de Mediafax, ca partidul sau va va sesiza Parlamentul European, parlamentele nationale din spatiul euro-atlantic, cu privire la aceste actiuni, care sunt de o "extrema gravitate".
"Nu excludem, in aceste conditii, ca in numele celor cinci milioane de cetateni romani, care l-au votat pe Adrian Nastase la Presedintie, si a milioane de romani, care au sprijinit si sprijina PSD, sa declansam procedurile constitutionale, de suspendare din functie a lui Traian Basescu", a spus Corlatean.
Acesta a precizat ca actiunile lui Traian Basescu sunt "profund nedemocratice" si incalca, grav, Constitutia incercand impunerea unui monopol politic, a unei dictaturi politice in Romania. (C.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.