Transferul lui Adrian Mutu la Juventus Torino este departe de a se fi finalizat, sustine presa engleza aparuta ieri. Concediat de Chelsea in luna octombrie, cu cateva zile inainte de a fi suspendat sapte luni pentru consum de cocaina, Mutu a semnat z
Transferul lui Adrian Mutu la Juventus Torino este departe de a se fi finalizat, sustine presa engleza aparuta ieri. Concediat de Chelsea in luna octombrie, cu cateva zile inainte de a fi suspendat sapte luni pentru consum de cocaina, Mutu a semnat zilele trecute un contract pe cinci ani cu Juventus Torino, pe care insa englezii il contesta. "Nu poate semna oficial o intelegere cu Juventus.
Poate cadea de acord pentru un contract care sa intre in vigoare dupa expirarea suspendarii, dar pana atunci certificatul sau international de transfer ramane la Federatia Engleza", a declarat un oficial al Ligii Profesioniste Engleze pentru "Sporting Life". In plus, este asteptata judecarea apelului facut de Mutu impotriva celor de la Chelsea, care au solicitat blocarea "cartii verzi" pana cand vor primi despagubiri. Procesul intre cele doua parti va incepe pana la sfarsitul acestei luni, conform aceluiasi oficial, insa clubul londonez face tot ce-i sta in putinta pentru prelungirea la maximum a litigiilor, fapt care i-ar determina atat pe Mutu, cat si noul sau club, sa plateasca niste despagubiri pentru a putea fi folosit. Chelsea a anuntat ca nu este dispusa sa renunte asa de usor la un jucator pentru care a platit, cu un an inaintea concedierii, suma de 13,7 milioane de lire sterline (22,5 milioane de euro). Juventus sustine ca a semnat cu un jucator liber de contract, dar londonezii anunta ca dupa ce FA va judeca apelul introdus de Mutu, va face la randul sau un apel impotriva fotbalistului, iar in cazul in care nu va avea castig de cauza se va adresa FIFA, ultima instanta, unde litigiile tin insa chiar si ani de zile.
Oricum, italienii l-au anuntat pe Mutu ca el nu va fi obligat sa plateasca nimic, noul sau club asumandu-si responsabilitatea de a se lupta pentru drepturile sale.
Mutu vrea razbunare
Adrian Mutu a declarat pentru presa italiana ca spera ca al doilea meci al sau pentru Juventus, din 25 mai, sa fie o finala a Ligii Campionilor chiar impotriva lui Chelsea (Mutu poate debuta la noua sa echipa pe 22 mai, cu Livorno, in campionat, in etapa a 37-a; ultima etapa din Serie A, cand Juventus joaca impotriva lui Cagliari, este programata pe 29 mai). "Voi purta numarul 30 si sper sa pot fi pe teren intr-o eventuala infruntare cu Chelsea pentru a arata ca meritam sa fiu sprijinit", a spus Mutu. Internationalul roman, a carui suspendare expira pe 18 mai, va incepe antrenamentele alaturi de jucatorii lui Juventus miercurea viitoare, tot atunci urmand sa fie prezentat oficial si presei. "Numele meu nu va mai fi legat de episoade din afara terenului. Este poate destinul meu, sa ajung in cele din urma la o echipa care a mai fost de trei ori foarte aproape sa ma transfere", a mai spus Mutu. Jucatorul roman a efectuat ieri dimineata vizita medicala, in doua "rate": mai intai la Clinica Fornaca, din Torino, apoi la Centrul de Medicina Sportiva din oras, iar la ora 10 a aparut la "Sisport", centrul de pregatire al lui Juve, pentru a-i cunoaste pe noii sai coechipieri si pe antrenorul Fabio Capello. Acesta din urma a refuzat sa faca vreo declaratie despre achizitia lui Moggi. "Mutu reprezinta viitorul. Despre el vorbim in luna mai", s-a limitat sa declare tehnicianul "Batranei Doamne".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.